Kahramanmaraş’ta orman yangını

Kahramanmaraş’ta Kazma bağları mevkisinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.
Türkiye’de orman yangınlarının ardı arkası kesilmiyor… Yaz sıcaklarıyla birlikte yangın korkuları da başladı. Bu kez de yangının adresi Kahramanmaraş oldu. Depremin ardından yeniden hayata tutunmaya çalışan kenti bu kez de orman yangını etkiledi.

Üngüt Mahallesi Kazma bağları mevkisindeki ormanda, öğleden sonra yangın çıktı. Bilinmeyen nedenle çıkan yangın nedeniyle yükselen dumanları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Karadan ve havadan müdahale yapılıyor
İhbarla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iş makineleriyle karadan yaptığı müdahaleye, havadan da yangın söndürme helikopterleriyle destek verildi.

Büyüyen yangın evlere de sıçradı
Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılan yangın, bölgede bulunan evlere de sıçradı. O anları kayıt altına alan vatandaşlar, büyük korku yaşadı.  Yangını cep telefonu ile kayıt altına alan bir vatandaşın videoda “Gitti, evler gitti” dediği duyuluyor.

Vali Coşkun: Bazı evler yandı, ölü ve yaralı yok
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklama yapan Vali Coşkun, bazı evlerin yandığı yangında şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Yangına şu an havadan 5 helikopter 2 uçakla müdahale ediliyor. Tabi buranın arazi yapısı çok engebeli sokakları çok dar olduğu için karadan müdahalede biraz zorlanıyoruz ama hem itfaiye teşkilatımız hem orman teşkilatımız güçlü bir şekilde yerden de müdahale ediliyor. Belli bir noktaya geldi; henüz kontrol altına alınmadı ama inşallah hava şartlarında bir değişiklik olmazsa 1 saate kadar kontrol altına almayı hedefliyoruz.

Hepimize geçmiş olsun. Şu an için can kaybımız yok, yaralanan yok çok şükür. Evlerimizde tahliye edilenler oldu. Şu an arkadaşlarımız konuyu yakından takip ediyorlar. Birkaç tane yanan ev söz konusu ama ilerleyen saatlerde daha net sayı ortaya çıkar. Birkaç eve sirayet etti ancak herhangi bir can kaybı ve yaralımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızı konuyu hassasiyetle takip ediyorlar.

Söndürme çalışmalarını gözyaşları içinde izledi
Bazı bağ evi sakinleri de bahçe hortumuyla evlerinin çevresindeki çalılıkları sulayarak tedbir almaya çalıştı.  Ekiplerin çalışması devam ederken, yangının çıktığı bölgeye yakın noktada evi olan bir kadın, söndürme çalışmalarını gözyaşları içerisinde izledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır

Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de katliam sürdüren İsrail’e sert tepki gösterdi. Erdoğan, …

Bir yanıt yazın