Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni hayatını kaybetti

Din adamı Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında vefat etti.

Adıyaman Menzil Şeyhi olarak tanınan din adamı Hakk’a yürüdü. Gavsi Sani Sultan Seyyit Abdulbaki El-Hüseyni, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Bugün ise acı haber geldi. Ömrünü Allah yoluna adayan Menzil Şeyhi, tedavi gördüğü hastanede bugün saat 14.10’da hayatını kaybetti.  Şeyh’in vefaatı İslam alemini derinden sarstı.

“Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayalım”
Cenaze namazının Menzil’de kılınacağı açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Lütfen hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmayalım. Cenaze namazına iştirak etmek isteyen kardeşlerimiz mümkün olduğunca toplu bir şekilde, trafik kurallarına uyarak Menzil’e gidebilirler. Cenaze namazına yetişemezsek üzülmeyelim, Gavs-ı Sânî hazretlerinin aile fertleri taziyeleri kabul etmeye devam edecektir.

Pendik’te cenaze namazı kılındı
Çok sayıda vatandaş, Abdülbaki El-Hüseyni’nin hayatını kaybettiği özel hastanenin önünde toplandı. Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni için Pendik’te bulunan Aynur Çepni Camii Şerifi’nde cenaze namazı kılındı.  Menzil mensupları, cenaze sırasında gözyaşı döktü.

Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni kimdir
Menzil şeyhlerinden günümüzde son halkasını temsil eden Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman’da Kahta ilçesinin Menzil Köyünde dünyaya geldi.

Babası Nakşibendi Tarikatı’nın büyüklerinden olan Seyyid Abdulhakim El-Hüseyni’dir. Babasından sonra ‘şeyh’ olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol, 22 Ekim 1993 tarihinde vefat etti. Bunun üzerine Abdulbaki El-Hüseyni cemaatin başına geçti.  Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi.

Eğitimine ise Siirt’te ve Van’da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi ve tedavi için gönderildiği Ankara’da iyileşti. Öğrendiği ilimler sonucunda Menzil cemaati kapsamında İslam adına çalışmalar yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB, yeni müfredat “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” taslağını açıkladı

Millî Eğitim Bakanlığı’nca zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne …

Bir yanıt yazın