Kolonlarında “yorgunluk” tespit edilen Balcalı Hastanesi tahliye ediliyor!

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrası Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ana binanın kolonlarında yorgunluk tespit edilince hastaların tahliyesine karar verildi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu..

42 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği deprem sonrası, çevre illerde de hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı. 

Bunlardan bir tanesi de Adana’da bulunan Balcalı Hastanesi oldu.

Adana’da 27 Haziran 1998’de meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından sahra hastanesi kurup, tedbir amaçlı kolonların güçlendirilmesi yoluna giden Balcalı Hastanesi’nin ana binası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alındı.

Bina incelemeye alındı

Dün Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin yoğun olarak hissedildiği kentte, çevre illerden de hasta kabul edilen 35 yıllık Balcalı Hastanesi kontrol edildi.

Kolonları yorgun çıktı, hastalar tahliye ediliyor

İnceleme sonucu 7 katlı ana binanın kolonlarının ‘yorgun’ olduğu tespit edildi. Bunun üzerine hastanenin ana binasında tedavi olan hastalar ve personelin tahliyesine karar verildi.

Hastalar, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere naklediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın