Mehmetçik, 140 Km derinlikteki Asos’a girip operasyon yaptı çıktı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyindeki Asos’a yönelik operasyonunda, savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA’lar da kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak’ta dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Asos’taki terör yuvalarının hava harekatıyla vurulduğu bilgisini paylaşmıştı.

Bakan Akar, hava harekatı ile ilgili olarak “Türk Silahlı Kuvvetleri iki gün önce de hava harekatı ile 140 kilometre içeri girdi. Asos’ta teröristlere ait mağara, sığınak ve sözde karargahlarının bulunduğu 16 hedefi büyük bir başarıyla vurdu, tahrip etti.” demişti.

Alınan bilgilere göre, Irak’ın kuzeyinde Kandil’in güneyine denk gelen, sınırdan 140 kilometre derinlikteki hedeflerin imha edildiği harekatın detaylarına ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde sınırdan 140 kilometre derinlikteki Asos’a yönelik operasyonun görüntülerini paylaştı.

16 hedef tam isabetle vuruldu

Buna göre, istihbarat çalışmalarıyla hedeflerin belirlenmesinin ardından hava harekatı için düğmeye basıldı. Harekat emrinin verilmesiyle uçaklar yurt genelindeki 3 farklı üsten kalkarak, Irak sınırından 140 kilometre derinlikteki Asos’taki 16 hedefi tam isabetle eş zamanlı vurdu.

Operasyonda, barınak, sığınak, mağara, tünel ve mühimmat depolarının yanı sıra örgüt yöneticilerinin sözde karargah olarak kullandığı toplantı yeri de imha edildi.

Uçaklar havada yakıt ikmali yaptı

Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatta vurulan hedeflerin bazılarında, birbiri ardına çoklu patlamalar meydana geldi.

10’dan fazla hava aracı görev aldı

Sadece teröristler ve onlara ait hedeflerin vurulduğu harekatta, savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, HİK uçağı ile İHA’ların da bulunduğu 10’dan fazla hava aracı görev aldı. Hava harekatında büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın