EYT’de mutlu sona doğru, darısı İNTİBAK bekleyenlere!

EYT ile ilgili müjde gibi bir haber daha geldi… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çözüm aşamasına gelindiği belirterek, “Dosyayı tamamladığımız gün Türk kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
Milyonlarca kişinin beklediği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den yeni bir açıklama geldi.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nu ziyaretinde konuşan Bakan Bilgin, “artık çözüm aşamasındayız” dedi.

“Dosyayı tamamlayınca paylaşacağız”
Acil olan sorunların ertelenmemesi gerektiğini belirten Bakan Bilgin, “EYT ile ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısı ile ya da başka bir şekilde Türk kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

Asgari ücretin aralık ayında yeniden değerlendirmeye alınacağını aktaran Bilgin, “Enflasyonun etkisini, tahribatını dikkate alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız.” dedi.

“Oran konuşmadık”
Asgari ücret rakamının altındaki miktarın, vergi dışında kalacağını dile getiren Bakan Bilgin, “Dolayısıyla onun üzerindeki işçilerin aldığı ücretin vergi dışında kalması söz konusu. O konuda henüz bir oran üzerinde konuşmadık. Toplu sözleşmede elde edilene ücretin yıl sonunda geçerliliğini koruyacak bir seviyede verginin dikkate alınması, daha da önemlisi kriz dönemlerinde bunun sabitlenmesi.” şeklinde konuştu.

Geçici işçi ve sözleşmeli personel
Alınan bilgilere göre Bakan Bilgin, “Geçici işçilerimiz hala geçici işçi. Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz, bunun çözülmesi lazım. Sözleşmeli personel meselesi medyada yer aldı. Bakanlar Kurulunda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın