Bileşenler! HDP’nin gizli ittifak olmayacak şartına ne diyecesiniz?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, üçüncü ittifak çalışmalarının bulunduğunu ve muhalefet partileriyle müzakere mesajı vererek, “Mutabakat oluşursa muhalefetin ortak aday fikrine açığız.” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhuriyet gazetesine konuştu.
Sancar, parlamento seçimleriyle ilgili üçüncü bir ittifak bloğuna yönelik çalışmalarının olduğunu söyledi.
“ÜÇÜNCÜ İTTİFAK ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Sancar, “Parlamento seçimlerine dönük bir üçüncü ittifak arayışımız, bu konuda çalışmalarımız olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.
“MUHALEFETLE MÜZAKERE ETMEK İSTİYORUZ”
Bütün muhalefet partileriyle birlikte belirli bir zeminde müzakere etmek istediklerini belirten Sancar, mutabakat oluşması dahilinde Millet İttifakı’nın ortak aday fikrine açık olduklarını da ifade etti.
“ORTAK ADAY FİKRİNE AÇIĞIZ”
Mithat Sancar’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle: “Farklı bir yol öneriyoruz. Millet İttifakı da dahil bütün muhalefet partileriyle belli bir zeminde müzakere etmek istiyoruz. Tümüyle bir mutabakat oluşursa muhalefetin ortak aday fikrine açığız.
Muhalefette olduğunu söyleyen hiçbir parti ve kesim, iktidarın bu anlayışıyla uyuşan söz ve tavır içinde olmamalı. Buna karşı topluma sunmamız gereken en önemli vaat, farklılıklarımızla birlikte diyalog içinde olabildiğimizi göstermek ve çeşitlilik içerisinde, müzakere yollarıyla mutabakat aradığımızı ortaya koymaktır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın