Ha gayret! Cıvit-19’un Omicron varyantı ABD’ye de sıçradı!

28 ülkede görülen koronavirüsün yeni varyantı Omicron’a, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde de rastlandı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray’da basın toplantısı gerçekleştirdi.

ABD’DE İLK OMİCRON VAKASI

Fauci, Kaliforniya ve San Francisco Kamu Sağlığı Birimi ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin Kaliforniya’da 1 kişide koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron’u tespit ettiğini açıkladı.

Anthony Fauci; söz konusu kişinin, aşılı olduğunu, 22 Kasım’da Güney Afrika’dan döndüğünü ve testinin 29 Kasım’da testi pozitif çıktığını söyleyerek hafif semptomlarının bulunduğunu aktardı.

“ABD’de ilk Omicron vakasının tespit edilmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu biliyorduk.” diyen Fauci, “Sanırım şu anda olanlar, insanların aşı olmasının neden önemli olduğuna dair başka bir örnek.” ifadelerini kullandı.

OMICRON, 28 ÜLKEYE YAYILDI

Bulaşıcılığı yüksek olan koronavirüsün yeni varyantı Omicron, şu ana dek 28 ülkede görüldü:

Güney Afrika
Botsvana
Hong Kong
İngiltere
Çekya
Belçika
İsrail
İtalya
Danimarka
Avustralya
Hollanda
Almanya
Avusturya
Kanada
Fransa
İskoçya
İsviçre
Mozambik
Malta
Zimbabve
İspanya
Suudi Arabistan
Japonya
İran
Gana
Norveç
Nijerya
ABD
DSÖ: SAYININ ARTMASINI BEKLİYORUZ

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un Omicron mutasyonunun görüldüğü ülke sayısının artmasını beklediklerini açıkladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu, yolcuların seyahatten önce ve/veya varışta taranması ya da uluslararası yolculara karantina uygulanması gibi yeni mutasyonun yayılmasını geciktirmeye veya azaltmaya yönelik önlemleri içeriyor. Seyahat yasakları, Omicron’un uluslararası yayılmasını engellemeyecek ve yaşam, geçim kaynakları üzerinde ağır bir yük oluşturacaktır.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın