Türkiye İdlib’deki şehitlerine veda ediyor!

İdlib’de düzenlenen alçak saldırıda şehit olan askerlerimiz için cenaze törenleri düzenleniyor. Yurdun dört bir yanında şehitlerimiz için dua ediliyor, gıyabi cenaze namazları kılınıyor. Öte yandan, memleketlerine getirilen şehitlerimiz de son yolculuğuna uğurlanıyor.
Suriye’de insani dramı sonlandırmak için çabalarına devam eden Türkiye, bu kapsamda askerlerini bölgedeki gözlem noktalarına sevk etmişti.
Ancak Astana ve Soçi mutabakatlarına uymayan Esed rejimi ve destekçisi Rusya, sivilleri katletmeye devam ediyor. Öte yandan, Türk askerleri de hedef alınıyor.
Geçtiğimiz gece, Esed rejiminin Rusya desteğiyle düzenlediği hain saldırıda 34 askerimiz şehit oldu. Acı haber, Türkiye’yi yasa boğdu. Şehitlerimiz için memleketin dört bir yanında dualar edildi, gıyabi cenaze namazları kılındı.
Memleketlerine getirilen şehitlerimiz için de cenaze törenleri düzenleniyor. Türkiye kahramanlarına veda ediyor…
ŞEHİT EMİN YILDIRIM
İdlib’de düzenlenen hain saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Emin Yıldırım için memleketi Hatay’da cenaze töreni düzenlendi.
Yıldırım için düzenlenen cenaze törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.
İdlib şehitlerinin isimleri ve memleketleri belli oldu
ŞEHİT GÜVEN KURTULMUŞ
Suriye’nin İdlib kentindeki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Güven Kurtulmuş (23), Bitlis’in Güroymak ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
ŞEHİT HALİL İBRAHİM AKKAYA
İdlib’deki hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Akkaya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün de katıldığı törenin ardından ebediyete uğurlandı.
İdlib’deki hava saldırısında şehit düşen Akkaya için memleketi Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde askeri cenaze töreni düzenlendi.
İkindi namazını müteakip Ağacabey Camisi’nde düzenlenen törene, Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Alana gelişinde baba Ali Akkaya ile aile yakınlarına taziye dileklerini ileten Akar ve komutanlar, cenaze namazında şehidin babası ve kardeşi ile birlikte saf tuttu. Namaz sonrası Bakan Akar, şehidin tabutuna omuz verdi.
Anne Döne Akkaya’nın sağlık ekiplerinin yardımı ile katıldığı törende, şehidin kardeşi ağabeyinin üniformasını giydi. Şehidin babası da törenin sonunda kendisine başsağlığı dileyen Bakan Akar’a, “Beni de askere alın.” dedi.
Törenin ardından askerlerin omuzlarında taşınan Akkaya’nın naaşı, Bahçe Şehitliği’nde toprağa verildi.
ŞEHİT İBRAHİM TÜZEL
Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Tüzel’in cenazesi, memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde toprağa verildi.
Erdemli Devlet Hastanesi morgundan alınan 23 yaşındaki İbrahim Tüzel’in naaşı, Erdemli Merkez Ulu Cami’ne götürüldü.
Buradaki törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, askeri ve mülki erkan katıldı.
Şehidin babası Şuayip, annesi Gülten ve kardeşleri, yakınları tarafından teskin edildi.
İl Müftüsü Şaban Kondi’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Tüzel’in naaşı, Alibeyli Mezarlığı’na defnedildi.
Şehit Tüzel’in 6 kardeşi olduğu öğrenildi.
ŞEHİT TAYFUN PEKEL
Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel’in cenazesi, memleketi Samsun’a getirildi.
Askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirilen şehit Pekel’in cenazesi, annesi Menşure Gürdal, dayısı Vehbi Gürdal ile şehidin yakınlarıyla, Vali Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, siyasiler ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Vali Kaymak, havalimanında şehidin ailesini ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.
Şehidin cenazesi bugün Büyük Camisi’nde öğle namazını müteakip Canik ilçesi Düvecik Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
ŞEHİT SELİM NERGİZ
İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Selim Nergiz’in Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki babaevine şehadet haberi ulaştı.
Şehit Selim Nergiz’in (25) Alpaslan Türkeş Mahallesi’ndeki baba ocağına gelen Kaymakam Muhammed Eşref Akça, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Sevindi ve İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ahmet Önel, şehadet haberini anne Gülüstan ve baba Mehmet Ali Nergiz’e verdi.
Şehidin ailesi ve yakınlarını, askeri yetkililerle mahalle sakinleri teskin etti.
Nergiz ailesinin evine Türk bayrağı asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.
Türk Silahlı Kuvvetlerine 8 ay önce katılan, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugayı’nda görev yaptığı belirtilen ve Selim Nergiz’in 6 aylık evli olduğu, kardeşi Seyfettin Nergiz’in de Bitlis Tatvan’da Uzman Çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.
Şehidin cenazesinin ikindi namazını müteakip düzenlenecek törenin ardından Nurdağı ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
ŞEHİT ALİ TURGUT
Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Turgut (39), Uşak’ın Banaz ilçesinde toprağa verildi.
Şehit Turgut’un Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla getirildiği Çardak Havalimanı’ndan cenaze nakil aracıyla Büyükoturak Köyü’ndeki babaevine götürüldü.
Daha sonra köy meydanında saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okundu.
Cenazede oğullarının naaşına sarılıp öpen anne Sultan ve baba Ahmet Turgut’a sağlık ekipleri destek oldu. Şehidin kardeşleri Mehmet ile İhsan Turgut, taziyeleri kabul etti.
İl Müftüsü Kazım Güzel’in kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında taşınan şehidin naaşı, köy mezarlığında defnedildi.
İlçede etkili olan kar yağışına rağmen çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı sonrasında “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı.
Törene, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
ŞEHİT MUHARREM ÖĞÜTCÜ
Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejiminin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Muharrem Öğütcü’nün cenazesi, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde toprağa verildi.
Karlıova Devlet Hastanesi morgundan alınan 25 yaşındaki şehit Öğütcü’nün naaşı, ambulansla Merkez Ulu Camisi’ne getirildi.
Törende Kur’an-ı Kerim ve şehidin öz geçmişi okundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
ŞEHİT AHMET ALPASLAN
Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Ahmet Alpaslan, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Alpaslan için Gaziemir ilçesindeki Gülhane Cami önünde tören düzenlendi.
Şehidin annesi Latifa, babası İbrahim, kız kardeşleri Berivan ve Dilan Alpaslan’ın taziyeleri kabul ettiği törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin annesi ve kız kardeşleri ile bazı yakınları Türk bayrağına sarılı naaşa sarılıp gözyaşı döktü.
ŞEHİT TOLGA CAN YILMAZ
SURİYE’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz (24), memleketi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz’ın cenazesi, sabah saatlerinde askeri uçakla Çaycuma Havaalanı’na getirildi. Şehit Yılmaz için Çaycuma Kapalı Pazar Yeri’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen anne Tülay Yılmaz ve emekli maden işçisi babası Tacettin Yılmaz güçlükle ayakta durdu. Oğulunun tabutuna sarılan Tülay Yılmaz, “Bunu hak etmedin oğlum. Yakışıklı oğlum. Sen benim bebeğimdin. Mis gibi kokuyorsun oğlum. Ben ne yaparım sensiz” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Yılmaz’ın yakınları da törende gözyaşlarını tutamadı.
İl Müftüsü Rüstem Can’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Yılmaz’ın cenazesi, ilçeye bağlı Karapınar beldesinde toprağa verildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın