Öğrencileri utandıran kart için CİMER’e şikayet yağıyor

Devletten öğrencilerine utandıran kart. Her yıl düzenlenen bursluluk sınavını kazanan öğrencilere elden para verme yerine, üzerinde “MEB Sosyal Destek Kartı” yazılı banka kartı verildi.
Girdiği sınavla burs almaya hak kazanan, devlete bağlı okullarda okuyan öğrenciler, bu kartın üzerindeki ifadenin rencide edici olduğunu savunarak, tepkilerini dile getirdiler. Öğrencilere paraları bu karttan önce, okul müdürleri tarafından elden teslim ediliyordu.
CİMER’E DE ŞİKAYET ETTİLER
Bu kartı alan öğrenciler, “Bizleri yardıma muhtaç dilenciler gibi göstermişler” diyerek, kendilerinin sınavla bu hakkı elde ettiklerini vurguladılar. Bazı öğrenciler konuyla ilgili olarak CİMER’e de şikayette bulundular.
Millî Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar Ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda her yıl yayınlanan kılavuz doğrultusunda yapılan başvuru ile Bursluluk ve Yatılılık Sınavı’na giren ve kazanan öğrenci Bursluluk hakkını veya parasız yatılılık hakkını kazanmış oluyor. Bursluluğu kazanan öğrencilere 3 aylık dönemlerde burs ödemeleri okul müdürlüğünce elden yapılırken, 2018 yılı başından itibaren ödemeler anlaşmalı banka kartı ile yapılmaya başlandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Angelina Jolie’nin de Gazze’deki küresel adaletsizliğe isyanı var!

İnsan haklarının herkes için geçerli olmadığını söyleyen Jolie, “Bazı insanlardan suçları için hesap vermesi istenirken, …

Bir yanıt yazın