Çavuşoğlu: Rusya ile ilişkilerimiz AB ya da ABD’ye alternatif değil

ABD’den gelen ‘Rus S-400 füzelerinden vazgeçin’ isteğini değerlendiren Çavuşoğlu, “Hava sahamızı korumamız gerekiyor, herkeste füze var. Bu bizim için zorunluluk. Bunu anlamaları gerekiyor. ABD bize Patriot satma garantisi verebiliyor mu? F-35’in ortağıyız, bazı parçalar Türkiye’de üretiliyor. Uluslararası hukuk var. Kovboy filminde olduğu gibi istediğimi yaparım derse, bunun bir karşılğı olur” dedi.

Litvanya’da basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD heyetinin Ankara temaslarını değerlendirdi.

“İlişkileri geliştirmek için tehdit dili bir kenara bırakılmalı” diyen Çavuşoğlu, ABD’nin Rus S-400 füzelerinden vazgeçme çağrısına şu yanıtı verdi:

“Hava sahamızı korumamız gerekiyor, herkeste füze var. Bu bizim için zorunluluk. Bunu anlamaları gerekiyor. ABD bize Patriot satma garantisi verebiliyor mu? F-35’in ortağıyız, bazı parçalar Türkiye’de üretiliyor. Uluslararası hukuk var. Kovboy filminde olduğu gibi istediğimi yaparım derse, bunun bir karşılğı olur. Kendilerine de bunu söyledik.”

Bakan Çavuşoğlu, “Rusya ile ilişkilerimiz AB ile ilişkilere ya da ABD’ye alternatif değil. Türkiye’nin dış politikası denge gözetmektedir” ifadesini kullandı.,

Washington yönetiminin İran’ı hedef alan yaptırımları sorulan Çavuşoğlu, “Bir ülkenin başka bir ülkeye yönelik adil olmayan her kararına katılmak zorunda değiliz” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Dışişleri Bakanı, resmi temaslarda bulunmak üzere Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bulunuyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki hain kanlı saldırıyı talimatlı terör örgütü DAEŞ üstlendi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. …

Bir yanıt yazın