Diyanet ek bütçe ve FETÖ

FETÖ tehlikesi gerek içerde gerekse dışarda bütün vehametiyle sürüyor. Dışarda Trump, içer de ise Diyaneti saran FETÖ ne yaptığı belli olmayan diyanet eş zamanlı olarak yine ek bütçe istemesi işin ciddiyetini ortaya seriyor

FETÖ’ya hizmet etmekte kusur ve hata tanımayan Diyanet’in gerçek anlamda sorgulanması ve faaliyetlerinin incelenmesi gerekmektedir. Diyanet, hangi proje için ek bütçe istiyor anlamak mümkün değil. Mevcut bütçe ve halk desteği ile Sudi Arabistan Vehabileri gibi sırmalı köşkte saltanat sürdüren Diyanetin ek bütçe istemesi hiç de ahlaki değildir.

Yıllarca FETÖ’nun arka bahçesi haline gelen ve bir türlü temizlik operasyonları yapılamayan Diyanet’e bir babayiğit çıkıp ta “kardeşim mevcut bütçe neyinize yetmiyor.” diyemiyor. Ülkenin yangın yerine döndüğü, dışarda her türlü ekonomik baskı ve kıskacın sürdüğü bir ortamda Diyanet’in ek bütçe istemesini çok manidar buluyoruz.

Bu ülkede Camilerin tamamını devletin finanse ettiği yetmiyormuş gibi, %90’nı da halk finanse ediyor. Bir de bu gelirlere ek olarak, alınan bu bütçelerin tamamı kadar Diyanet Vakfı’nın gelirleri var.  Diyanet israf ekonomisi ile saltanatı bırakmalıdır.

Şimdi Diyanete şunu sorsak yerinde olur mu bilemem ama ben yine de sormak isterim. Ey Diyanet İşleri!

Siz Din-i İslam için ne yaptınız?

Siz Din-i İslam-ı dost doğru anlatmadığınız için insanlarımızı dini açıdan cahil bıraktınız. Sizin sayenizde İslam’ı anlatmak, cahil ve sahte din adamlarına kaldı.  Sizin suskunluğunuzun yerini FETÖ, Adnan Hoca, Müslim Gündüz, Fadime Şahin ve daha isimlerini sayamadığımız İngiliz, ABD ajanı sahte din adamları aldı. Ama siz bu yıkımlar karşısında kılınızı dahi kıpırdatıp  bu hainler hakkında bir rapor bile hazırlamadınız.

Ülkemiz Diyanetin boşluğu sayesinde adeta sahte mehdi, şeyh cenneti oldu.  Diyanet bu davranışı ile Din-i İslam-ı cahillerin ve din düşmanların eline bıraktı. Onların din-i İslam-ı yıkmalarını ve engelsiz at koşturmasını öküzün trene baktığı gibi izledi. Bütün bu olup bitenlere rağmen ülkenin bu ekonomik çıkmazda devlet küçülsün dediğimiz şu günlerde Diyanet ek bütçe istiyor.

Akıllara ziyan bir istek. Ama şaşırmadım. Çünkü Palsinvanya bunlara bunu emrediyor. Bu haddini bilmezlere yetkim olsa  “Allâh versin” der, ek bütçe taleplerini geri çevirir, modern dilenci yerine döndürülen Camii önlerinde kurulan para toplama tezgahlarına inceleme başlatırım. Çünkü; Camii önlerinde toplanan para kayıt dışı bir para oluyor. Yani yerini bulmuyor. Dernek yöneticileri ile imamalar ve belki de FETÖ arasında pay ediliyor.

Belki de bu paydan Diyanet de nasipleniyordur. Bu konuda kesin bir şey demek doğru değil ama, suskunluk bu şüpheleri beraberinde getiriyor. Hayır ve hasenat duyguları yüksek olan Necip Türk Milleti’nin bu duyguları bilinçli olarak köreltiliyor.  Yeni dönemde Diyanet’e bir çeki düzen verilmesi artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Bizden yetkililere hatırlatılması. Takdir onlarındır

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

İyi ki seçim varmış! Kurum’dan yeni evlenecek çiftlere 50 bin ₺ kredi sözü!

Yerel seçime günler kala çalışmalarını sürdüren Murat Kurum, İstanbul için hazırladığı projeleri paylaştı. Kurum’un projeleri …

Bir yanıt yazın