2.5 rötar yapan Pegasus’a 100€’luk ceza!

Uçağı 2.5 saat rötar yapan ve ardından iptal edilen yolcu Pegasus’a açtığı davayı kazandı
İstanbul’da uçağı 2.5 saat rötar yapıp ardından iptal edilen yolcu, Pegasus Havayolları’na açtığı davada biletin iadesi ve 100 euro tazminat kazandı.
Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre İstanbul’da uçağı 2.5 saat rötar yapıp ardından iptal edilen yolcu, Pegasus Havayolları’na dava açtı. Mahkeme, biletin iadesi ve 100 euro tazminata hükmetti
İzmirli avukat Zeynel Değirmenci akrabalarının düğünü için Malatya’ya gitti. Dönüşte Pegasus Havayolları’ndan İstanbul aktarmalı uçak bileti aldı. Ancak, İstanbul’a geldiklerinde İzmir’e gidecek olan aktarma uçağı rötar yapınca 2.5 saat bekledi.
Ardından sefer iptal edildi. Bunun üzerine havayolu şirketi tarafından otele yerleştirilen Değirmenci, iki saat uyuyup yeniden düzenlenen sefer için tekrar havaalanına geldi ve ertesi gün İzmir’e inebildi. Şirket, rötarın hava muhalefeti nedeniyle meydana geldiğini açıklarken, Değirmenci başka bir havayolu şirketinin aynı saatte uçtuğunu belirledi.
Değirmenci, avukatı Ecer Arslan aracılığıyla “ayıplı hizmet satın aldığını belirterek” İzmir 6. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme bilet parasının iadesine ve 100 euro tazminat ödenmesine karar verdi. Avukat Arslan “Bin 500 kilometre dahil veya daha kısa uçuşlar için iki saatten fazla rötarlarda havayolu şirketinin cezalı duruma düşer” dedi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, emeklilere bankaların promosyonunu müjde olarak sundu!

Kayseri’de vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere müjde verdi ve bankaların promosyon …

Bir yanıt yazın