Erdoğan’dan İnce’ye “baba miiiting”den flaş gönderme!

Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilen AK Parti’nin Büyük İstanbul Mitingi’ne halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün yine muhteşemsin İstanbul, bugün yine destan yazıyorsun İstanbul, bugün yine güç ve cesaret veriyorsun İstanbul. Ben inanıyorum, İstanbul’da bu iş bitmiş, İstanbul Allah’ın izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun.” dedi. Mitinge Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, milletvekilleri, milletvekili adayları da katılıyor.
24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi AK Parti’nin Yenikapı Miting Alanı’nda gerçekleştirdiği Büyük İstanbul Mitingi düzenliyor.

EN BABA MİTİNGİ İSTANBUL’DA YAPIYORUZ
Yenikapı’da düzenlenen mitingde İstanbullulara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sen kırık kalplerin devasısın, sen mazlumların umudusun, istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. ” ifadeleriyle başladı.
Babalar Günü’nü de unutmayan Erdoğan, “Tüm babaların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde bizde en baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz. Rabbim nazardan saklasın İnşallah. 6 günümüz var. Bu muhteşem meydandan İstanbul’un tüm ilçelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum” dedi.
24 HAZİRAN DEMOKRASİ BAYRAMIMIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:24 Haziran’da güçlü hükümet, güçlü meclis, güçlü Türkiye için kükremeye var mıyız? 24 Haziran’da bir destan daha yazıyor muyuz? Ben inanıyorum, İstanbul’da bu iş bitmiş, İstanbul Allah’ın izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun. Sizlerle iftihar etmeyeceğim de kimlerle iftihar edeceğim. Bu yağmura rağmen sizler Yenikapı’ya geldiniz. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum.
İstanbul merkez-i buldandır. Yani dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet etmek aynı zamanda dünyaya hizmet etmektir. Biz hizmet etmeye İstanbul’dan başladık. Ben birileri gibi konuşmayacağım yalanın bini bir para. Bu işte çok da maharetliler yani usta neyse çırağı da o. Milletimize dair hayallerimizin nüvelerini önce İstanbul’da hayata geçirdik.
BİZ BUYUZ BAY MUHARREM, SEN BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN
İstanbul’da çöp dağları yükselmiş miydi? O zaman İstanbul’u CHP’nin belediye başkanı yönetiyordu. Ümraniye’de çöplük patladı ve 39 vatandaşımız öldü. CHP’nin olduğu yerde çöp vardır. Biz geldiğimizde altı ilimizde doğalgaz vardı. Biz geldik bunu bitirdik, AK Parti temizliktir.
Haliç’i bilmeyeniniz var mı, Haliç’in yanından geçmek mümkün müydü? Haliç pislikten geçilmiyordu, geldikten sonra dünya ile görüşerek işin içine girdik ve Haliç’teki bütün o çamuru bir taş ocağına naklettik. Haliç’i temizledikten sonra Boğaz’ı biz Haliç’e bağladık. Biz buyuz Bay Muharrem, sen bu işlerden anlamazsın.
İnsanların yaşamaktan usandığı bir şehri, 4,5 yılda yaşanılan bir yere çevirdik. İstanbul’u tarihinin en kaliteli belediyecilik hizmetleriyle tanıştırdık. Habitat 2 toplantısının sonuç bildirgesinde şu kaydedildi: Dünyanın en temiz şehri İstanbul.
2,5 milyar dolar borçla devraldım, ayrılırken de 1,1 milyar dolar borçla devrettim. Bunun yanında yatırımlar yaptım. Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün? Biz Marmaray’ı neyle yaptık, Osman Gazi’yi neyle yaptık bizde icraat var. Haddini bil.
ÜLKEMİZİ 16 YILDA YEPYENİ BİR ÇEHREYE BİZ KAVUŞTURDUK
Biz geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF’e borcumuz vardı. Bu borcu biz sıfırladık Bay Muharrem. Hatta IMF bizden borç istedi, 5 milyar avro verin dedim. Baktılar biz veriyoruz vazgeçtiler. Esnafın siftah yapamadığı için kepenk kapattığı bir ülkeyi, bölgesinin ticaret merkezine biz dönüştürdük.
Nasıl 4,5 yıl içerisinde İstanbul’u yeniden yaşabilir bir hale getirdiysek, ülkemizi de 16 yılda yepyeni bir çehreye biz kavuşturduk. İstanbul’a 16 yılda 236 milyon katrilyonluk yatırım yaptı. Şöyle soydular, böyle soydular diye anlatıyorlar bu ne hayasızlık. İstanbul’dan 21 olan üniversite sayısını 57’ye ulaştırdık. Öğretmen ya belki anlar.
BAŞBAKAN YILDIRIM: İSTANBUL EVET DEDİYSE TÜRKİYE EVET DEMİŞTİR
Kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, “İstanbul bugün milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basıyor. Yeni bir destan yazacak mıyız? Milletin adamının yeni sistemin cumhurbaşkanı olarak seçecek miyiz? Cumhur ittifakını AK Parti’yi güçlü bir şekilde meclise gönderecek miyiz? Güçlü bir Türkiye için evet mi? İstanbul evet dediyse Türkiye evet demiştir” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Yeni bir seçim gün sayıyoruz. İnşallah 24 Haziran’da biz bu yıkım ekibine hak ettikleri dersi vereceğiz. Adamlar nereye gidiyorlarsa yıkımdan bahsediyorlar. AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız, bunları yıkacağız diye ağızlarından bir hayırlı kelime çıkmıyor. Bunların bu ülkeye tek bir dikili ağaçları yok.
Bunların yapmakla işi olmaz. Bunlar değil mi köprülere karşı çıkan, bitince de en önce kullanan bunlar değil mi? Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Millet neye göre size destek versin. Millet söze bakar, kimin söylediğine bakar ona göre karar verir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.
İstanbul’a 7 tane büyük eseri AK Parti yaptı. Bugün meydanlarda yüzbinlerce Anadolu insanı burayı doldurdu. İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denince akla Recep Tayyip Erdoğan gelir, AK Parti gelir.
Geçmiş yılları hatırlayın, darbe tehditleri askeri vesayetler, ülke çıkmazda bir yiğit çıktı dedi ki “Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi olmayacak” 15 senede Türkiye’yi üç kat büyüttük mü? Darbecilere, FETÖ’cülere DEAŞ’a PKK’ya hakettikleri dersi verdik mi? 15 Temmuz’da ayyıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi alçaklar hakettikleri cezayı gördü.
Bugün FETO’yu, PKK’yı ağzına alamayanlar bu ülkeyi yönetmeye talip oluyor. Önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimler Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolunda yeni bir başlangıç olacak. 24 Haziran’da sandığa gidelim, gitmeyenlere destek olalım, gitmeyenleri teşvik edelim. Türkiye’nin 100. yıl hedeflerini gerçekleştirecek kadroların seçimidir. Seçime katılımı Türkiye’nin her tarafından en iyi şekilde sağlayalım.

COŞKULU KALABALIK KARŞILADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan, helikopterle miting alanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, miting alanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrağı ve parti flamalarını sallayıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tezahüratlarda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım ise Çengelköy İskelesi’nden vatandaşlarla birlikte vapurla Yenikapı alanına geldi.
Büyük İstanbul Mitingi için alana kurulan sahneye “Büyük Türkiye Güçlü Lider İster” yazıları asıldı ve iki dev ekran kuruldu. Meydanın bazı noktalarına ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler yerleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri de alana asıldı. Güvenlik noktalarından alana girenlere yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı. Miting alanına gelenler x-ray cihazlarının bulunduğu kontrol noktalarından geçerek giriş yaptı.

ESKİ BAŞBAKAN TANSU ÇİLLER AK PARTİ’NİN YENİKAPI MİTİNG ALANINDA
Eski başbakan Tansu Çiller, AK Parti’nin Yenikapı mitingi öncesinde açıklamalarda bulundu. Çiller, “Koalisyonlarla çözüm üretmek ve milleti memnun etmek çok zordur. Herkes bir söz söyler ama son sözü millet söyleyecektir. Bugün bir milli şuurla buradayım.” dedi. Çiller daha sonra sahneye çıkarak halkı selamladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın