Binlerce kişi oraya akın etti!

TRABZON’un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, bayram tatili dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Göl kıyısında yürüyüş yapan, macera parklarında eğlenen turistler, doğanın keyfini çıkardı. 10 kilometreyi bulan araç kuyruğunun oluştuğu Uzungöl girişinde, yokuşta dur- kalk yapan çok sayıda araç arızalandı.
Yüksek dağ peyzajı ve yayla ekosistemiyle orman ekosisteminin birlikte yer aldığı ‘tabiat harikası’ özelliğiyle öne çıkan Uzungölde bayram tatilini fırsat bilen yerli- yabancı turistler, bölgeye akın etti. Çam ağaçları, yemyeşil bitki örtüsü ve gölüyle büyüleyen Uzungöl’e daha çok Körfez ülkelerinden turistler geldi. Göl kıyısında yürüyüş yapan, macera parklarında eğlenen turistler, doğanın keyfini çıkarırken, özçekim de yaptı. Bölgedeki otel ve konaklama tesisleri ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Ramazan Bayramı’nda Uzungöl’deki doluluk oranı, otel, pansiyon ve restoran sahiplerini memnun etti.

UZUN ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Uzungöle araçlarıyla gelenler, girişte 10 kilometrelik kuyruk oluşmasına neden oldu. Dik yokuşta dur- kalk yapan bazı sürücülerin araçları arızalandı. Yolda kalan araçlar, çekicilerle kaldırıldı. Bayram tatili için Giresundan Uzungöle ailesiyle birlikte gelen Ömer Ege, “10 kilometreyi bulan araç kuyruğu var. 2 saattir kuyrukta bekliyoruz. Ailecek perişan olduk” dedi.

İşletme sahibi Gökhan Kazaz ise “Yol eksikliğinden dolayı burada kaldık. Yokuş çıkarken dur- kalk yapan araçların çoğu arıza verdi. Uzungölün trafik çilesinden kurtulması için merkezden geçmeyen bir alternatif yol yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Bayram tatilini Uzungölde geçirmek için İstanbuldan geldiğini belirten Yusuf Dilber de “Karadeniz başlı başına bir turizm cenneti ama Uzungöl dünyada sayılı yerlerden bir tanesi. Sırf Uzungölü görebilmek için neredeyse her yıl geliyorum. Zaman zaman değişiklikler olsa da yine de görülmeye değer bir yer” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Günün en iğrenç haberi! Adana’da bir imam taciz iddiasıyla tutuklandı

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Ahmet Yesevi Camii imamı M.A, 11 yıl boyunca camideki kuran kursuna …

Bir yanıt yazın