Gazze’de Bekleyiş Sona Eriyor: 48 Aile Umuda Uyanacak

İsrail ve Hamas arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından, esir takası süreci başlıyor. Hamas yetkilileri, İsrailli esirlerin bırakılacağı üç noktanın hazır olduğunu açıkladı. İlk tahliyelerin sabah saatlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.


Gazze’de imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından yeni bir aşamaya geçiliyor. Hamas ile İsrail arasında yürütülen müzakereler kapsamında yapılacak esir takası için hazırlıklar tamamlandı.

Arap medyasına konuşan ve ismi açıklanmayan bir Hamas yetkilisi, esirlerin bırakılacağı üç ayrı noktanın belirlendiğini ve İsrailli esirlerin bu bölgelere sevk edildiğini duyurdu. Yetkili, esirlerin serbest bırakılacağı saat hakkında detay vermezken, Hamas’ın bu gece Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile bir araya geleceğini ve takasın nasıl gerçekleşeceğine dair son planlamaların yapılacağını ifade etti.

Öte yandan İsrail Hükümet Sözcüsü Shosh Bedrosian, düzenlediği basın toplantısında, esirlerin serbest bırakılmasının yarın sabah erken saatlerde başlayacağını söyledi. Bedrosian, 20 hayatta olan esirin aynı anda serbest kalacağını, ardından ölü olduğu doğrulanan 28 kişinin cenazelerinin İsrail’e teslim edileceğini açıkladı.

İsrail basınına göre, tahliyelerin 04.00 ile 06.00 saatleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. İsrail tarafı, esirlerin serbest bırakılmasından yaklaşık iki saat önce Kızılhaç tarafından bilgilendirilecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğuyla yürütülen süreçte, Hamas ve İsrail tarafı 9 Ekim’de Gazze’de ateşkesi kabul etmişti. Anlaşma 10 Ekim’de yürürlüğe girmiş ve İsrail ordusu, çatışma hattı olarak tanımlanan “sarı hat”a çekilmişti.

İsrail’in 8 Ekim 2023’te başlattığı operasyonlardan ateşkesin yürürlüğe girdiği tarihe kadar geçen süreçte, Gazze’de 67 bin 682 kişi hayatını kaybetmiş, 170 bin 33 kişi yaralanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hava Kuvvetleri’nde büyük kayıp: 20 şehit, Türkiye yasa boğuldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) askeri kargo uçağının Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmesi nedeniyle 20 askerin şehit olduğunu …

Bir yanıt yazın