Emperyalistler nasıl bir Türkiye istiyor?

Aziz Dağtekin Yazdı

Tarih yeniden tekerrür ediyor. 100 yıl önce aynı senaryo ve gerekçelerle bizi birinci dünya savaşına sokanlar bu gün yine saf tutmuş durumdalar. Niyetleri belli. Fakat unuttukları ve görmedikleri bir gerçek var o da Türk’ün “Türk’üm ben ölürüm de kelepçede bağlı durmam!” özelliğinin olduğunu..

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına hazırlandığı şu günlerde emperyalistler, “Türkiye yüzyılını” yaşatmamak için adeta etrafımızı kuşatmış durumdalar. Türk’ün savaş kabiliyetlerini unutan bu dünyayı sömüren, kandan beslenen emperyalistler illa da savaş diye çığırtkanlık yapıyorlar.

Yaklaşık yüz yıldır bin bir hilelerle uyuttukları dev artık uyandı. İki bin yıl öncesi olduğu gibi bu günde masaya vurdu. Yenidünya düzeninde bende varım. Dünyaya 5 sömürgeci ülke yön vermez. Çünkü, dünya 5’ten büyüktür nidaları atmaya başladı. Uyuyan devi yeniden uyutmak ve korku salmak için yine korku salarak;

– Kıbrıs’a karışma Türkiye,
– Rumların zulmünü görme Türkiye,
– Toprak bütünlüğünü bozacağız sus Türkiye,
– Size saldırmasını sağladığımız PKK/YPG’yi bombalama Türkiye,
– Yunanistan’da, dedeağaç’ta üs kuracağız görme Türkiye,
– Ermenistan’a karışma Türkiye,
– Yunanistan’a bulaşma Türkiye,
– Suriye’den geri çekil Türkiye,
– Mavi vatanı unut Türkiye,
– Türk İslam Birliğini bırak Türkiye,
– Libya’ya karışmak senin neyine Türkiye,
– İsrail’in katliamlarını seyret Türkiye,
– Eeee daha!….
– Dahası şu: Bu dediklerimizi yapmazsan olası savaşlara hazır ol Türkiye…..

Baş üstüne. Kaldı mı başka karın ağrınız? Ulannnn Türk’ü ne sandınız boşşevikler? Şimdi sizler, binlerce yıldır savaşı bayram sayan en büyük özelliği savaşçı olması olan son bir kişi kalsa da Allah Allah nidalarıyla savaşa bağırarak koşan yüce bir millete çarptınız. Biz ne sandınız? Kimlere benzettiniz?

Madem savaş istiyorsunuz istediğinizi alacaksınız. Saygı olsun milletimin ay yıldızlı bayrağına. Bu bayrak için ölen isimsiz kahramanlara. Çalsın kahramanlık türkülerimiz, çalsın ozanlarımızın kopuzu, teller koparırcasına. Bırakın düzenli bir orduyu, bir bozkurt yeter ulan sizin gibi emperyalist itlerin topuna!…

Ne sandınız Türk’ü ürkek itler? Türk’ü köleleştirmek için zorla da olsa savaşa sürüklemek isteyen şuursuz  emperyalistler, sizleri artık çok daha  iyi biliyor ve tanıyoruz. Savaşla bu aziz milleti korkutamazsınız. Bu milletin ölürsek şehit, kalırsak gazi unvanı var! Ya sizin neyiniz var leş kargaları. Bu millet ki, milliyetçiliği Balkanlarda, Ortadoğu’da, Kafkaslarda, Viyana kapılarında, Akdeniz’de katledilerek, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Hicaz’da, Yemen’de ve Filistin’de pusuya düşürülerek öğrendi. Milliyetçilik Türk’e hak değilse, kimseye hak değil demektir!

Ey savaş, savaş diye nidalar atan korkak itler! Savaşmak ve kuşatmak istediğiniz milletti önce iyi tanıyın. Biz Türk Alperen’lerinin kaderi ölümdür. Atalarımızın bize emanet ettiği bağımsızlık sancağını, adi bir ömür uğruna siz emperyalist düşmanlarımıza teslim edemeyeceğimizi iyi belleyin! Nokta.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sanchez, Filistin’i tanıyacağız dedi, 20 günde başına gelmeyen kalmadı!

Başbakan Sanchez’in eşi Begona, ticari işleri nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Bu duruma tepki gösteren …

Bir yanıt yazın