Zafer Partisi Liderine Ceza ve Özgürlük

Ümit Özdağ, ‘Zincirleme biçimde basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan yargılandığı ve tutuklu bulunduğu dosya kapsamında bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, verilen aranın ardından Özdağ’ın tahliyesine karar verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hakim karşısına çıktı.

Özdağ, ‘Zincirleme biçimde basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan yargılandığı ve tutuklu bulunduğu dosya kapsamında, 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktığı duruşma saat 11.00 sıralarında başladı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı 18. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesi gereken duruşma salon kapasitesinin yetersiz olması sebebiyle Silivri Cezaevi 2 numaralı duruşma salonunda görüldü.

Savcılık esasa ilişkin mütalaasında Ümit Özdağ hakkında ‘Zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1 yıl 10 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Mahkeme, verilen aranın ardından Özdağ’a 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası verdi ve tahliyesine karar verdi.

Geçen celse Savcılık Özdağ’ın ‘Basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istemişti.

Bu celsede Özdağ’ın ‘Zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan 1 yıl 10 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İDDİANAMEDEN

Hazırlanan iddianamede Özdağ hakkında, ‘Zincirleme biçimde basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan yargılandığı ve tutuklu bulunduğu dosya kapsamında, 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran Devlet Kanalına Füze Saldırısı: Kamera Her Şeyi Kaydetti

İsrail’in İran’daki sivil yerleşimlere saldırı yapacağını duyurmasının ardından, İran devlet televizyonu binası hedef alındı. İsrail’in …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.