Türkiye’den Gazze’de istikrar için askeri destek mesajı

Hakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’de barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik uluslararası girişimlere destek vermeye hazır olduğunu belirterek, gerekirse uluslararası istikrar gücüne asker gönderilebileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Donald Trump’ın başkanlığında Washington’da düzenlenen Gazze Barış Kurulu’nun ilk toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgeye yönelik mevcut ve planlanan katkılarını anlattı.

Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye halihazırda önemli miktarda insani yardım ulaştırdığını belirterek, sağlık ve eğitim alanlarının yeniden ayağa kaldırılması ile yerel güvenlik birimlerinin eğitimi konusunda da aktif rol üstlenebileceklerini ifade etti. Türkiye’nin ayrıca uluslararası istikrar misyonuna asker gönderme seçeneğine hazır olduğunu vurguladı.

Gazze’de uzun süredir devam eden çatışmaların ardından sağlanan ateşkese de değinen Fidan, iki yıl süren ağır insani kayıpların ardından ateşkesin sağlandığını ancak mevcut durumun halen hassas olduğunu söyledi. Ateşkes ihlallerinin sürdüğünü belirten Fidan, bölgede kalıcı istikrar için hızlı ve koordineli adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’nin güvenliği ve yeniden inşası konusunda kararlı olduğunu belirten Fidan, Türkiye’nin barışın kalıcı hale gelmesine yönelik uluslararası çabalara destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti. Kalıcı çözümün temelinde iki devletli modelin yer aldığını vurgulayan Fidan, bölgedeki tüm tarafların ortak hedef doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

ABD–İran uzlaşı sinyali piyasaları hareketlendirdi: Altın geriledi

ABD ile İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerde bazı başlıklarda mutabakata varılması, küresel piyasalarda güvenli liman …

Bir yanıt yazın