Ara Tatiller Kaldırılabilir
Ara tatillerle ilgili çok sayıda geri bildirim aldıklarını söyleyen Bakan Tekin, özellikle çalışan ebeveynlerin bu süreçte zorlandığını ifade etti. Öğretmenlerin de “ara tatil sonrası öğrencilerin okula uyum sağlamakta zorlandığı” yönünde görüş bildirdiğini aktaran Tekin, “İki yıldır bu konuda analiz yapıyoruz. Bu yılı da değerlendireceğiz, ardından karar vereceğiz.” dedi.
12 Yıllık Eğitim Tartışması Gündemde
Liselerde eğitim süresine yönelik tartışmalara değinen Tekin, bilgiye erişimin günümüzde çok daha hızlı ve kolay olduğunu, bu nedenle eski öğretim sürelerinin günümüz koşullarıyla uyuşmadığını söyledi. Türkiye’de zorunlu eğitimin 18–19 yaş civarında tamamlandığını hatırlatan Tekin, üniversiteye geçişte yaşın uzamasının gençlerde “gizli işsizlik” gibi etkiler yaratabildiğine dikkat çekti.
Dünyada da zorunlu eğitimin süresi ve yaşının tartışıldığını belirten Tekin, bazı ülkelerde öğrencilerin 16 yaşında üst seviye üniversitelere kabul edildiğini hatırlatarak, Türkiye’de de çocukların eğitimlerini daha erken tamamlamasının mümkün olması gerektiğini ifade etti.
“Hazırlık Yapmadan Değişiklik Yapmayız”
Zorunlu eğitim süresine ilişkin olası değişikliklerin uzun vadeli ve kapsamlı hazırlık gerektirdiğini vurgulayan Tekin, mesleki eğitim altyapısı, lise türlerinin entegrasyonu, öğretmen normları ve özellikle kız çocuklarının okullaşma oranı gibi konuların titizlikle analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Tekin, “Her türlü düzenleme çok boyutlu bir etki yaratacağından, tüm artı ve eksileri detaylı incelemeden bir adım atmayız.” ifadelerini kullandı
Ekonet Haber Taraftar Değil, Haberciyiz