Sofralardaki Tehlike, Domuz Eti ve Daha Fazlası

Halk sağlığını tehlikeye atan, ürünlere domuz eti, sakatat kanatlı eti ve yabancı maddeler karıştırarak vurgun yapmaya çalışan işletmeler tek tek ifşa edildi.
Gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler yoğun denetim altında.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Bakanlık bu kapsamda; halk sağlığını tehlikeye atan, ürünlerin içeriğini değiştirerek sahte ürünlerle vurgun yapmaya çalışan işletmeleri uzun süredir belli periyotlarla ifşa ediyor.

LİSTE GÜNCELLENDİ

Bakanlığın resmi web sayfasında yayımlanan liste güncellendi.

Yine birçok işletmede ürünlerin taklit-tağşiş edildiği, özellikle hayvansal ürünlere domuz eti ve türevleri karıştırıldığı tespit edildi.

DOMUZ ETİ, SAKATAT, KANATLI ETİ

Kırmızı et ürünlerinde domuz eti, kanatlı eti ve sakatat tespit edilirken peynir ürünlerinde belirtilen yağ oranlarından düşük oranlar, zeytin yağlarında diğer tohum yağları ve baharat ürünlerinde yabancı maddeler tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkilendirdiği ekipler tarafından satış noktalarından acil olarak toplatılıyor. Bakanlık söz konusu işletmeler cezai yaptırım uyguluyor.

İşte bakanlığın yayınladığı yeni ifşa listesi:

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sensiz Hayata Hazır Değiliz

Aziz DAĞTEKİN Yazdı Kardeşim Nazire, Yirmi iki gündür bizim için sanki zaman durdu.Çaresizliğinle hastane odasında, …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.