Servetsiz Papa!

12 yıllık görevi boyunca 340 bin euroluk maaşını hiç almadığı ortaya çıkan Papa Francis’in ölümünden sonra geriye bıraktığı servetin sadece 100 dolar civarında olduğu açıklandı.
Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Francis, 21 Nisan Pazartesi günü 88 yaşında hayatını kaybetti.

Francis, Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen törenle Roma’daki dört büyük Papalık Bazilikası’ndan biri olan Azize Büyük Meryem Bazilikası’na defnedildi.

Kendisinden önceki papalardan daha farklı bir yol izleyen Francis, mütevazı yaşam tarzıyla derin bir iz bıraktı.

Papa Francis’in ölümünden sonra geride bıraktığı servet, dünya kamuoyunu şaşırttı.

Celebrity Net Worth’e göre, Papa’nın kişisel serveti sadece 100 dolar civarındaydı.

PAPALIK MAAŞINI REDDETTİ

Hiçbir mülkü, kişisel banka hesabı ya da yatırımı olmayan Papa Francis, Cizvit yemini gereği yoksulluğu seçmiş ve papalığı boyunca yaklaşık 340 bin euroluk yıllık maaşını almayı reddetmişti.

Bu maaşı hayır işlerine ve Kilise fonlarına bağışlayan Papa, 12 yıllık görev süresi boyunca yaklaşık 4 milyon Euro’luk bir meblağı sosyal projelere yönlendirdi.

Son bağışını ise Roma’daki genç hükümlüler için bir makarna fabrikasının borçlarını hafifletmek amacıyla yaptı.

Papa Francis, lüks Papalık Sarayı yerine Casa Santa Marta misafirhanesinde yaşamayı tercih etti, sade kıyafetler giydi ve altın yerine gümüş kaplama bir yüzük taktı.

Hayır işlerine olan bağlılığı, mahkumlarla kurduğu duygusal bağ ve yoksullara verdiği destekle anılan Papa, geride maddi bir servet değil, reformist bir miras ve insanlığa hizmet bıraktı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, Türkiye’nin Notunu Sabit Tuttu

Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu ‘BB-‘ olarak teyit eden Standard & Poor’s, kredi notu görünümünün …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.