PKK/YPG’ye Suriye Bileti! ABD Onayladı!

Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşlarından Ferhad Abdi Şahin ile görüşen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, SDG’nin tasfiye edilerek Suriye’ye katılımı konusunda mutabık kalındığını açıkladı.
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşlarından Ferhad Abdi Şahin (Mazlum Kobani) ile görüşme gerçekleştirdi.

ABD’nin Şam Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Barrack’ın Şahin ile bir araya gelerek Suriye’deki mevcut durumu ve atılması gereken acil adımları ele aldığı bildirildi.

Paylaşımda, “Tüm Suriyeliler için barışçıl, müreffeh, kapsayıcı ve istikrarlı bir gelecek için birleşik bir Suriye’ye entegrasyon yolunda atılacak pratik adımlar da ele alındı. Taraflar birliğin zamanının geldiği konusunda mutabık kaldı” ifadelerine yer verildi.

13 Temmuz’da Tom Barrack, Ferhad Abdi Şahin ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, başkent Şam’da üçlü bir toplantı gerçekleştirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Abdullah Gül ve Kral Charles, Oxford’da Bir Araya Geldi

Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin 40. kuruluş yıl dönümü törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.