Özgür Özel’e Konteyner Kentte Yapılan Şikayetle İlgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılı kapsamında deprem bölgesine yönelik ziyaretlerine Osmaniye’den başladı. Resmi programının ardından konteyner kentte kalan bazı vatandaşlarla görüşen Özel’e bir kadın, yaşadıkları zorlukları anlattı.

Bebeğiyle birlikte konteynerde yaşadığını belirten kadın, elektrik ve sularının önceden haber verilmeden kesildiğini, eşinin işsiz olduğunu ve barınma sorunları yaşadıklarını söyledi. Kiracı olduklarını dile getiren kadın, TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak istediklerini ifade etti.

Kadının bu açıklamalarının ardından yapılan incelemelerde ise iddialarla çelişen bazı bilgiler ortaya çıktı. SOYBİS kayıtlarına göre, kadının eşinin sigortalı bir işte çalıştığı, aile üzerine kayıtlı üç araç bulunduğu ve konteyner kentte sürekli ikamet edilmediği belirlendi. Bu bulgular doğrultusunda ailenin “ihtiyaç sahibi” statüsünde değerlendirilmediği aktarıldı.

Gündeme gelen haberler üzerine konuşan Emine Kılıç ise kamuoyunda oluşan algıya tepki gösterdi. Açıklamalarının kesilerek siyasal tartışmalara malzeme edildiğini savunan Kılıç, üç araç bilgisinin doğru olduğunu ancak araçları kendilerinin kullanmadığını söyledi. Eşinin asgari ücretle çalıştığını belirten Kılıç, elektrik ve su kesintisi yaşadıklarını dile getirdiğini, yardım ya da eşya talebinde bulunmadığını ifade etti.

Kılıç ayrıca sosyal konut başvurusu yaptıklarını ve TOKİ’den çıkacak sonucu bekledikleri için konteyner kentte kaldıklarını sözlerine ekledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

ABD ve İran Temasları İçin İstanbul İddiası

ABD ile İran arasında nükleer müzakerelerin yeniden başlatılmasına yönelik önemli bir temasın Türkiye’de gerçekleşebileceği öne …

Bir yanıt yazın