NATO açıkladı: Türkiye ve Yunanistan teknik görüşme yapma kararı aldı

NATO Genel Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan’ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını bildirdi.
DOĞU AKDENİZ’DE TÜRKİYE’NİN TEZİ̇Nİ̇ DESTEKLEYEN ULUSLARARASI TAHKİ̇M KARARLARIGALERİNİN DEVAMI<p>Doğu Akdeniz satrancında Türkiye’nin ‘şah-mat’ hamlesi niteliğindeki deniz alanlarını belirleyen Türkiye-Libya anlaşması büyük etki uyandırdı. Uzun süre sessizliğe bürünen Yunanistan buna Mısır ile imzaladıkları korsan bir anlaşma ile karşılık verdi.
Doğu Akdeniz’deki yeraltı zenginliklerinin ortaya çıkması beraberinde kıyıdaş devletler arasında deniz yetki alanlarının tespiti konusunda önemli anlaşmazlıkların doğmasına sebep oldu.
Stoltenberg, yazılı açıklamasında, “Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz’de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO’da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı.” ifadesini kullandı.
ERDOĞAN MERKEL İLE DOĞU AKDENİZ’İ GÖRÜŞTÜ
Türkiye ve Yunanistan’ı “iki değerli müttefik” olarak niteleyen Stoltenberg, NATO’nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtti.
STOLTENBERG: MÜTTEFİK ÜLKELERLE YAKIN TEMAS İÇİNDE KALMAYA DEVAM EDECEĞİM
Stoltenberg, “NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İBB’de rüşvet skandalı derinleşiyor: İmamoğlu’nun gizli kasası Keleş’e 150 bin dolar

Ekrem İmamoğlu’nun kasası Fatih Keleş’in İBB iştiraklerine rüşvet karşılığında ödeme yaptığı ve rüşvet verilen 150 …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.