Külünk’ün kaçak tüneli İBB’ye takıldı

Ümraniye Belediyesi’nin eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün ailesine ait özel hastanenin iki binası arasına kaçak yaptığı tüneli yasal hale getirmek için gerçekleştirdiği plan değişikliğine İBB onay vermedi. Yapımı aylar önce biten tünel kullanılmaya başlandı ama yasal açıdan “ortada” kaldı. Tünelin akıbetinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.
Eski AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün aile şirketine ait olan ve 2003 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Ümraniye’deki Özel Erdem Hastanesi için gizlice yapılan tünel, İBB Meclisi gündemine geldi. İnkılap Mahallesi’ndeki Özel Erdem Hastanesi’nin hizmet binalarının bulunduğu 62 parsel ile 17 parsel arasında “metro kazısı yapılıyor” denilerek başladığı öne sürülen tünel bağlantısını, bittikten sonra yasal hale getirmek için Ümraniye Belediyesi tarafından 9 Şubat 2018 tarihinde plan değişikliği yapılmıştı.
İBB MECLİSİ GÜNDEMİNE GELDİ
Oy çokluğu ile ilçe belediyesinde kabul edilen plan değişikliği onaylanmak üzere İBB Meclisi’ne gönderildi. Bugün (13 Kasım) İBB Meclisi’nde gündeme gelen plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda Ulaşım Planlama Müdürlüğü, bölge planı kapsamında değerlendirilmesi yönünde görüş bildirdi.
Müdürlüğü’nün görüş yazısında binaları bodrum katlardan birbirine bağlayan 100-115 metre uzunluğunda yaklaşık 2 metre çapında tünel inşaatının tamamlandığı tespiti yer aldı. Kazı öncesi ve sonrası oluşmuş ve oluşması muhtemel zemin problemlerine ve önlemlere dair bir bilginin mevcut olmadığı bu durumda imalatı tamamlanmış tünelin kullanılacak olması durumunda gerekli zemin irdelemesinin yapılması ve sonuçlara göre önlem alınması istendi.
OYBİRLİĞİ İLE RED
İBB Planlama Müdürlüğü, tünelin karayolları koruma kuşağından etkilendiğini ancak Karayolları Genel Müdürlüğü’nden görüş alınmadığını, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı koruma sınırında kalmasına rağmen de İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı’na görüşünün sorulmadığını ifade etti. İBB Meclisi, oybirliği ile plan değişikliğine onay vermedi mevcut planın korunmasına karar verdi.
KÜLÜNK AİLE ŞİRKETİ
Özel Erdem Hastanesi’nin sahibi olan Çakmak Özel Sağlık Hizmetleri Limited Şirketi’nin yönetiminin tamamı İTO sicil kayıtlarına göre, Metin Külünk’ün aile bireylerinden oluşuyor. Şirketin ortaklarından biri de Metin Külünk’ün adaşı, hem amcasının hem de teyzesinin oğlu olan Dr. Metin Külünk.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın