Kemeraltı Çöplüğe Döndü, Turistler Şaşkın

Konak Belediyesi’nin başlattığı grev nedeniyle çöpler toplanmayınca, sokaklarda oluşan çöp dağları ve kötü koku, vatandaşların tepkisine sebep olurken, birçok turistin ziyaret ettiği Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf, çöplerin üzerini örttü
CHP’li belediyelerin çöp sorunu yine gündemde… İzmir’de toplanmayan çöpler, utanç verici manzaralara sebep oldu. Bölge esnafı ekmeğinden olmamak için kendi çözümünü buldu.

BELEDİYE BİRİMLERİNE PANKART ASTILAR

Konak Belediyesine bağlı Merbel A.Ş. adına görüşmeleri yürüten Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile DİSK Genel İş İzmir 5 No’lu Şube arasında, yaklaşık bin 500 işçiyi ilgilendiren 11. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Bugünden itibaren başta ana hizmet binası, Fen İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü olmak üzere tüm belediye birimlerine ‘Bu İş Yerinde Grev Vardır’ pankartı asıldı.

GREV, ÇÖPTEN DAĞLAR OLUŞMASINA SEBEP OLDU

Yaklaşık bin 500 civarında işçi greve çıkarken ilçede başta temizlik ve fen işleri olmak üzere belediye hizmetleri durdu.

Grev nedeniyle sokaklarda ve caddelerdeki çöpler toplanmazken, Tarihi Kemeraltı Çarşısı başta olmak üzere bir çok yerde çöp dağları oluştu. Kemeraltı’nda sokak ortasında çöpleri gören vatandaşlar ve turistler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

ESNAF UTANDI, ÇÖPLERİN ÜZERİNİ ÖRTTÜ

Kemeraltı’nda sokak ortasındaki çöpleri gören turistler, şaşkınlıklarını gizleyemezken, esnaf çöplerin üzerini naylon ile kapattı.  “Buraya da bir kayyum atasınlar bari de kurtulalım bunlardan”

“BURAYA DA BİR KAYYUM ATASINLAR, KURTULALIM BUNLARDAN”

Kemeraltı’ndaki çöpleri gören vatandaşlar, belediyeye tepki gösterirken, Hasan Sarpçı, “Milletin hakkını versinler, hayat şartları ağır. Çöpler sokağın ortasında, normal bir görüntü değil bu” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, “İzmir’in yıllardır görüntüsü bu ve bu şekilde devam ediyor. Başka bir şehre gittiğimizde İzmir’in ne kadar kötü bir halde olduğunu anlıyoruz. Yerli ve yabancı bir çok turistin geldiği Kemeraltı’ndaki bu görüntü resmen rezalet. Dışarıdan gelen insanlara İzmirliler olarak rezil oluyoruz. Buraya da bir kayyum atasınlar bari de kurtulalım bunlardan” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Turhan da, “55 senedir İzmir’deyim ve böyle bir şey görmemiştim ama 5-10 senedir her şeyi görüyorum. Vatandaşlar düşünsün bu görüntüyü. Bu yöneticiler düşünsün. Yazık.” dedi.

BELEDİYEDEN TUHAF AÇIKLAMA: SOKAKLARA ÇÖP BIRAKMAYIN

Konak Belediyesi’nde grevin başlaması sebebiyle, belediye tarafından yapılan açıklamada sendikanın en düşük 52 bin 900 bin TL maaş teklifini reddettiğini duyuruldu ve vatandaşlar çöpler konusunda uyarıldı.

Açıklamada “Bu geçici süreçte çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla kağıt, plastik, cam gibi evsel atıklarınızı ayrıştırmanız; mümkün olduğunca sokağa çöp bırakmamanızdır” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Cinayete İndirim, Adalete İhanet!

Aziz Dağtekin Yazdı Türkiye’de her gün bir kadın daha öldürülüyor. Her gün bir çocuk daha …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.