Hamas’tan “arabulucular ateşkes için hayal satıyor” açıklaması!

Gazze Şeridi’nde ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda yapılan ateşkes müzakereleri sonucunda arabulucu ülkelerden gelen olumlu açıklamalara tepki gösteren Hamas’ın üst düzey yetkilisi, “Arabulucular hayal satıyor” ifadesini kullandı.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 5 Filistinli can verdi, 92 bin 401 kişi yaralandı.

Enkazların altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken halkın sığındığı hastaneler, ibadethaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da yok edildi.

HAMAS İDDİALARI YALANLADI

ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda perşembe günü başlayan ve önceki gün sona eren Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerinin ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Arabulucu ülkelerin görüşmeler sonunda yaptığı iyimser açıklamalar ile ABD Başkanı Joe Biden’in yaptığı, “Anlaşmaya hiç olmadığımız kadar yakınız” açıklaması Hamas tarafından kabul görmüyor.

“ARABULUCULAR HAYAL SATIYOR”

İsmi açıklanmayan Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi BBC’ye yaptığı açıklamada müzakereler sonunda ateşkes anlaşmasında ilerleme kaydedildiği yönündeki görüşleri ‘yanılsama’ olarak nitelendirdi.

Müzakerelere ilişkin konuşan yetkili, arabulucuların hayal sattığını vurgulayarak, “Arabuluculardan aldığımız bilgiler hayal kırıklığına neden oldu. Hiçbir ilerleme kaydedilmedi” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

ÇGC’de Bayrak Değişimi: Başkanlığa Kurtul Çakın Seçildi

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen genel kurulda başkanlık görevinde bayrak değişimi yaşandı. Yapılan seçimde 233 üye …

Bir yanıt yazın