Gençlik Projesinde Hem Farkındalık Hem Doğa Temizliği

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Programı KA154 Gençlik Katılım Projesi kapsamında yürütülen “Pedagojik Yaklaşımlarla Dezenformasyonla Mücadele ve Dijital Medyanın Etkileri” isimli projenin Mersin çalıştayı başladı.

Çukurova Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nin ortaklığında yürütülen projede, çalıştayın ilk gününde katılımcılar hem sosyal sorumluluk hem de kültürel etkinliklerle bir araya geldi. Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene Özdiyen rehberliğinde düzenlenen sosyal sorumluluk faaliyeti kapsamında, öğrenciler caretta carettaların üreme alanlarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Etkinliklerin devamında katılımcılar, Mersin’in önemli tarihi ve doğal miraslarından olan Cennet-Cehennem obrukları ile Kanlı Divane Antik Kenti’ni ziyaret etti.

İki gün sürecek olan çalıştayın ikinci gününde ise, Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde, üniversite öğrencileri, kamu kurumlarından karar alıcılar ve akademisyenlerin katılımıyla “Dezenformasyon ve Korunma Yolları” başlıklı bir oturum düzenlenecek. Bu oturumda, dijital medyanın etkileri, doğru bilgiye erişim ve gençlerin dezenformasyona karşı bilinçlendirilmesi gibi konular ele alınacak.

Projeyle, gençlerin dijital medya okuryazarlığını artırmak ve toplumsal farkındalığı güçlendirmek hedefleniyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Netanyahu, Trump-Erdoğan Yakınlığından Endişeli

İsrail medyasına yansıyan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, ABD Başkanı Donald Trump ile Türkiye Cumhurbaşkanı …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.