Erdoğan’dan Suudi Arabistan ve Mısır Ziyareti

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Şubat 2026’da Suudi Arabistan’a, 4 Şubat 2026’da ise Mısır’a resmi ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Duran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan Krallığı Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın daveti üzerine Riyad’da temaslarda bulunacağını belirtti. Görüşmelerde, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik adımların yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Riyad ziyaretinin ardından 4 Şubat 2026 tarihinde Mısır’a geçeceğini aktaran Duran, bu ziyaretin Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’nin davetiyle gerçekleştirileceğini kaydetti. Kahire’de yapılacak görüşmeler kapsamında Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin ikinci toplantısına iki liderin eş başkanlık etmesi planlanıyor.

Mısır temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de gündeme gelmesi öngörülüyor. Ziyaret programı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye-Mısır İş Forumu’na katılması da bekleniyor.

İş Forumu kapsamında iki ülke arasında çeşitli ticari anlaşmaların imzalanmasının gündemde olduğu bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye’de Kenevir Üretimi: İzinli İller, Başvuru Şartları ve Yeni Kurallar

Kenevirin lif, tohum ve sap üretiminin yanı sıra tıbbi ilaçlar ile kişisel bakım ve destek …

Bir yanıt yazın