Erdoğan’dan Sudani’ye Net Mesaj: Teyakkuzdayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Irak ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Türkiye’nin “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda attığı adımların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, terör örgütü PKK’nın 41 yıl sonra silah bırakmasının bölge için tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, süreci sabote etmeye çalışan tüm odaklara karşı dikkatli ve teyakkuzda olunacağını ifade etti.

İki lider, başta Kalkınma Yolu Projesi olmak üzere ekonomi, enerji ve ulaştırma gibi birçok alanda iş birliğini güçlendirme iradesini yineledi. Erdoğan, Türkiye ve Irak’ın ortak çıkarlar doğrultusunda bölgesel barış ve istikrar için birlikte hareket etmeye devam edeceğini belirtti.

Görüşme, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadelede tam bir eşgüdüm sağlandığı yönünde güçlü bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gazze’nin Yıkıntılarından Umut Çıktı: Küçük Bebek Kurtarıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımı sürerken Kereme Mahallesi’ne düzenlenen İsrail hava saldırısında bir kız bebek, mucizevi …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.