DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.
Suriye’de yaşanan gelişmelerin ardından siyasi partilerle temaslarını artıran DEM Parti, bu kapsamda CHP’yi ziyaret etti. Ziyaretin, Suriye ordusunun SDG/YPG’ye yönelik operasyonlarının ardından gerçekleştiği belirtildi.
Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Özel’in son dönemde yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Bakırhan, Halep’te başlayan saldırılardan bu yana Özel’in yapıcı ve sağduyulu bir tutum sergilediğini ifade ederek kendisine teşekkür etti.
Bakırhan, Suriye konusunda kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algılara da değinerek, bazı çevrelerin Suriye’de demokratik bir düzen varmış gibi bir tablo çizdiğini ve Kürtlerin sorun çıkaran bir aktör gibi gösterildiğini savundu. Nefret dilinin körüklendiğini belirten Bakırhan, bu yaklaşımın gerilimi artırdığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise açıklamasında, kriz dönemlerinde kullanılan dilin önemine vurgu yaptı. Özel, normal zamanlarda kardeşlik söylemi kullanan bazı kesimlerin, ortam gerildiğinde ayrıştırıcı ve rencide edici bir dile yöneldiğini ifade etti.
Kürtleri hedef alan ve nefret söylemine varan ifadeleri kesin bir dille reddettiklerini belirten Özel, farklı siyasi görüşlere sahip üç eş genel başkanın yan yana durmasının bu tavrın açık bir göstergesi olduğunu söyledi.
Ekonet Haber Taraftar Değil, Haberciyiz