CHP’li Başkandan belediye için fitre ve zekat çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşan Ramazan ayı için fitre ve zekat çağrısında bulundu. İmamoğlu, “Fitre ve zekatlarınızı belediyeye bağışlamanız için hukuki bir engel yok” dedi.
Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan yardım kampanyasında yaşanan ‘yardım kolisi’ tartışmalarına, bir yenisi daha eklendi.
Ekrem İmamoğlu, bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için fitre ve zekat çağrısında bulundu.
İmamoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı çağrıda, ‘Fetvaya gerek yok’ demesi de dikkatlerden kaçmadı.
“FİTRE VE ZEKATINIZI BİZE VEREBİLİRSİNİZ”
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Yardımlarınızı ulaştırmada en güvenilir aracı devlet kurumlarıdır. Bu manada belediyelerinize, bize inanın, zekatınıza da fitrenizi de gerektiği noktada bize verebilme şansınız vardır. Bunun kanunda yeri vardır. Bunun aksini kimse inkar edemez. Bununla ilgili de kimsenin fetva vermesine gerek yok!” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Özgür Özel’den Kulislere Yansıyan Sözler: “Yüzde 48’e Ulaşamıyoruz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, bir sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı görüşmede “Kürt meselesi” ve …

Bir yanıt yazın