Çarşafla Alay Eden Gösteri Olay Yarattı: Üniversite Öğrencisi Gözaltına Alındı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan “Haymatlos” adlı eğlence mekânında sahneye çıkan bir kişinin, çarşaf giyerek gerçekleştirdiği performans sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Tepki çeken gösterinin, çarşaf giymeyi tercih eden kadınlarla alay içerdiği öne sürüldü.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde sahnedeki kişinin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik bölümü öğrencisi Ulaş Can Güleç olduğu iddia edildi. Güleç’in daha önce de sosyal medya platformlarında benzer içerikli, çarşaf giyen kadınları hedef alan paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Kamu Alanlarında da Görüldü

Olay sadece sahne performansıyla sınırlı kalmadı. Güleç’in geçmişte Ankara’da, özellikle Çankaya ilçesindeki cadde ve sokaklarda da çarşafla dolaştığı ve bu görüntülerin sosyal medyada dolaşıma girdiği öğrenildi.

Bir vatandaş, Sıhhiye-Çayyolu metro hattında çarşaflı bir kişinin erkek olduğunu fark ederek durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olay üzerine polis ekipleri kamera kayıtlarını incelemeye aldı ve şahsın kimliğini belirledi.

Gözaltı ve Adli İşlem

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerle yapılan kimlik tespiti sonucunda, Ulaş Can Güleç polis ekiplerince gözaltına alındı. Şahsın akıl sağlığına ilişkin bazı iddialar gündeme gelirken, bu durumun resmi olarak doğrulanmadığı bildirildi.

Ankara Emniyeti tarafından yapılan açıklamada, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gaz Pedalı Titredi: Yeni Kanunla Trafikte Tuzak Dönemi mi Başlıyor?

Trafik cezalarında kapsamlı değişikliklere gidecek düzenleme bu hafta TBMM’ye sunulacak. Değişiklikle radar cezalarında sürücülere tanınan …

Bir yanıt yazın