ABD’den Orta Doğu’yu kana bulayacak “kanlı” karar!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu’da konuşlu mevcut güçlerine savaş uçakları ve birkaç bin takviye asker göndereceğini açıkladı.
İsrail’in, Gazze, Lübnan, Yemen ve Suriye’deki saldırıları artarak devam ederken ABD’den Orta Doğu’da savaşı genişletecek bir karar geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sabrina Singh söz konusu kararı günlük basın toplantısında duyurdu.

F-22 DAHİL SAVAŞ UÇAKLARI VE BİNLERCE ASKER YOLA ÇIKTI

Singh, “Savunma Bakanlığı, bölgede saldırganlığı caydırmak ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmak için Orta Doğu’daki ABD güçlerinin kuvvet duruşunu daha da güçlendirmek amacıyla adımlar atıyor.” dedi.

Bölgede bulunan ve rotasyonu gelen USS Abraham Lincoln uçak gemisi filosunun yerinde kalması talimatının verildiğini belirten Singh, ayrıca hava savunmasının güçlenmesi için mevcut askeri varlığa ek olarak F-15E Strike Eagle, F-16, A-10 ve F-22 savaş uçakları ve bunları destekleyecek “birkaç bin” personel gönderileceğini bildirdi.

Singh, ayrıca Pentagon’un, çeşitli olasılıklara yanıt verme hazırlıklarını daha da üst seviyeye taşımak için ABD içindeki askeri birliklerin bölgede konuşlandırılmasına yönelik hazırlık seviyesinin artırıldığı bilgisini paylaştı.

‘İSRAİLLİLERLE ORTAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ’

İsrailli yetkililerin Lübnan’a karadan girme planlarıyla ilgili açıklamaları hakkındaki soruları için Singh, “Potansiyel operasyonları için bunu İsrail’e sorun, benim söyleyebileceğim bir şey yok. Size sadece şunu söyleyebilirim, İsraillilerle çalışmaya devam ediyoruz ve şu anda ne yapmayı planladıkları hakkında daha fazla bilgi edinmeye uğraşıyoruz.” yanıtını verdi.

Singh, 27 Eylül’de Lübnan’daki Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü hava saldırıları konusunda da İsrail’in kendilerine bilgi vermediğini tekrarlayarak, “Bakan (Lloyd) Austin, hazırlıksız yakalandı. Operasyon devam ederken haber verildi. Bu operasyonlarda dahlimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Beykoz Belediyesi’nde Yeni Skandal! Gözaltı, Tutuklama ve Görevden Alma

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül’ün gözaltına alındığı anlarda evinin kapısını açan Beykoz Belediye Başkan …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.