Özel Eğitimcilerden MEB’den 3 bin kadro istiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı bir televizyon programında en çok açığı olan bölümlere atama yapılacağının mesajını vermesi Özel eğitim öğretmenliği mezunları Özel eğitim alan ve lisans mezunları 3 bin kadro için umutlandırdı.

Ülkenin Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmesiyle kabine dışında atanan bir anda herkesin umudu haline gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında “Bizim bir tablomuz var. Bu tabloda öğretmen açığı hangi alanda ne kadar. Birde bütçemiz var. Tabi Milli Eğitim Bakanlığı buna karar vermiyor. Buda hükümet meselesi, Maliye Bakanlığı’nın meselesi. Ama ihtiyaç analizi yapılıyor. Bazı branşlarda gerçekten hiç ihtiyaç yok fazla var. Bu branşlardaki arkadaşlarımız bizden de atama yapın. 300 tane yapın 700 tane yapın. Burada benim devlet adına millet adına bir karar vermem gerekiyor ekiple beraber. Bu kararı verirken sevdiğim branşlara göre mi vereyim? Ya da çok fazla sosyal medyadan talep olan mesajlara göre mi vereyim? Yoksa işin hukukunu koruyup gerçekten ihtiyaç neyse ona göre mi vereyim ? Şimdi bir mesuliyetimiz var bizim ve bunun hukuka uygun olması çok önemli. Bu ahlakide bir mesele.” diye açıklama yapması Milli Eğitim camiasında en çok açığı bulunan Özel Eğitimcileri umutlandırdı. Özel Eğitimciler, seslerini daha fazla duyurabilmek ve bakanın dikkatini en fazla kadro açığı bulunan Özel Eğitim alanı için Özel eğitim öğretmenliği mezunları Özel eğitim alan ve lisans mezunları grubu önderliğinde bugün Twitter’da “ #MebÖzelEğitime3Bin kadro” talebiyle gündem çalışması başladı.

Bu gün başlatılan etkinlikte Twitter’da bir anda gündeme oturan “ #MebÖzelEğitime3Bin kadro” talebiyle oluşturulan çalışmadan sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB, yeni müfredat “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” taslağını açıkladı

Millî Eğitim Bakanlığı’nca zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne …

Bir yanıt yazın