İran, Libya’da kimi desteklediğini resmen açıkladı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı General Hüseyin Dehgan, Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni (UMH) desteklediklerini söyledi.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı General Hüseyin Dehgan, Tahran’ın Libya’da darbeci Halife Hafter güçlerine destek verdiği iddialarına ilişkin konuşmanın saçma olduğunu söyleyerek, “Libya’da uluslararası meşrutiyeti tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni destekliyoruz ve Libya’da siyasi bir çözüm çağrısında bulunuyoruz” dedi.
ABD ile müzakere konusuna da işaret eden General Dehgan, ABD ile kesinlikle müzakere olmayacağını belirterek, “Trump ile asla görüşmeyeceğiz, çünkü onu cumhurbaşkanı değil suçlu olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

12. Yargı Paketi Hazırlıkları Sürüyor: İnfaz Değil Hukuk Yargılaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son günlerde kamuoyunda ve Ankara kulislerinde konuşulan yeni bir infaz düzenlemesi …

Bir yanıt yazın