Eyvah! Eyvah! Fondaş Fox TV’de “sokak” işareti: Demokrasi sandıktan ibaret değildir

ABD Başkanı Joe Biden’in “Erdoğan’ı seçimle değiştireceğiz” hedefi tutmayınca fondaş Fox TV’de “sokak” işaret edilerek “Demokrasi sandıktan ibaret değildir.” çağrısı yapıldı.

Türkiye, 5 yıl görevde olacak Cumhurbaşkanını seçti. Sandıkların yüzde 99’u açılırken yüzde 85 gibi katılım oranıyla seçmen yine Başkan Erdoğan dedi.

Türkiye siyaset tarihinde bugün bir ilk yaşandı ve vatandaşlar cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy vermeye gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52,08, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,92 oy aldı.

Batı medyasının tüm algı operasyonları ve Türkiye’de beslediği çok sayıda medya organlarına rağmen Türkiye, Yüzyılın seçiminde Erdoğan’la devam dedi.

FOX SOKAĞI İŞARET ETTİ

ABD kaynaklı Fox TV’de seçim sonuçları yorumlanırken yorumcular arasında yer alan  Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker’in sözleri ve moderatör İlker Karagöz’ün o an verdiği tepki gündem oldu.

Sözcü Yazarı Toker “Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sandıktan ibaret değildir.” ifadelerini kullandı.

Toker “Biz demokrasiden laf ediyoruz ama aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasi üzerinden ön kabul yaparak, ön yükleme yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletini de öyle kodluyoruz. Aslında şu anda hukuk devleti nıormları ve kodlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim bunları taşımıyor.
Serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. ” dedi.

MODERATÖR SUS İŞARETİ YAPTI AMA!

Toker’in sözlerinin nereye gideceğinin tehlikesinin farkına varan İlker Karagöz, Toker konuşurken endişeyle sus işareti yaptı.

“PROTESTOLARI KRİMİNALIZE ETMEMEMİZ LAZIM”

Uyarıyı fark etse de kendini tutamayan Toker “Aslında şunu demek istiyorum; Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. yani seçmenin ve yurttaşların siyasetin ve politikanın diğer alanlarında da kendini ifade etmesini desteklememiz lazım. Demokratik protestoları, hak arama özgürlüğünü kriminalize etmememiz lazım. Bunu siyasi aktörlere söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

#ÇIĞDEMTOKERTUTUKLANSIN TWITTER’DA TT OLDU

Skandal sözler sonrası Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker’e sosyal medyadan tepki yağdı. #ÇiğdemTokerTutuklansın hashtagi kısa sürede Twitter’da TT oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın