Başkan Erdoğan, 2. tur öncesi STK ve muhtarlarla buluştu

Parlamentoda yüksek çoğunluğun Cumhur İttifakı’ndan yana olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan, “Toplamı 1 puan eden bu malum partiler, yaklaşık 40 milletvekili aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl bir hesap uzmanıymış? Bununla bu CHP ayakta kalabilir mi?” dedi.
14 Mayıs seçimlerinde oyların çoğunluğunu alan Cumhur İttifakı, 28 Mayıs’a emin adımlarla gidiyor.

Parlamentoda önemli varlık gösterdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent’ten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Erdoğan, “Siz 53’ü aşan oy oranıyla Meclis’te de Bay Bay Kemal’in hesabını bozdunuz” dedi.

Erdoğan, Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’ta aldığı oy oranına değinerek, şunları söyledi:

323 milletvekili ile Cumhur İttifakı, parlamentoda bir zemin oluşturdu. Milletimiz 3-5 ayda hükümetlerin değiştiği o eski günlerine geri dönmeyi reddetti. Toplamı 1 puan eden bu malum partiler, yaklaşık 40 milletvekili aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl bir hesap uzmanıymış? Bununla bu CHP ayakta kalabilir mi?

Ankara’da binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

Keçiören’de misafir değil, ev sahibiyiz. Yıllarca subay evlerinde oturdum. Sizlerle 12 yıl boyunca iç içe yaşadık. Gün oldu acıyı paylaştık, gün oldu aldığımız güzel haberlere beraber sevindik. Aynı cenazeye omuz verdik. Hamdolsun 12 sene güzel günler geçirdik. Keçiörenli komşularımızla bağlarımızı hiç koparmadık. Buranın tüm sıkıntılarıyla yakından ilgilenmeyi sürdürdük. Seçimlerde özellikle Keçiörenli kardeşlerimiz yanımızda hep dik durdu. Ve bu dik duruşuyla beraber Keçiören’in pazar gününe aynı şekilde hazırlandığını görüyorum. Pazar günü Bay Bay Kemal’e gereken dersi vereceksiniz…

Dün Malatya’daydım. Malatya deprem konteynerlerinin bulunduğu yerde 50 bin kişiye hitap ettim. Bugün rahmet vardı, onun için bu toplantıyı maalesef kapalı alanda yapmak zorunda kaldık. İnanıyorum ki, açık havada yapsaydık, 70 bini toplardık. Malatya’dan Sivas’a geçtim. Sivas, bir başkaydı, Sivas’ta 100 bin kişi vardı. Yiğidolar coştu, caddelere doldu. İnşallah pazar günü Ankara sandıklara dolacak, hesapları altüst edecek. Buna hazır mıyız?

Pazar günü Erdoğan evladınıza sahip çıktığınızda inşallah önümüz apaçık… 21 yılı farklı bir şekilde devam ettirip, farklı bir şekilde geleceğin yüzyılını kuracağız. Milletimiz iktidara giden yolu, milli irade yerine Kandil’de arayanlara kırmızı kart göstermiştir. Biz talimatı, Allah’tan ve milletten alıyoruz. Ne diyor Bay Bay Kemal? Londra’dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar… Biz sizin bildiğiniz hesapları unuttuk.

Bunlar otellerin lobilerinde sözcüsü ve İyi Parti’nin malum kişisi ile IMF komiserleri ile görüştüler. Ve bize tavsiyede bulunup, ‘borç alın’ dediler. Biz ‘hayır’ dedik. Biz borcumuzu sıfırladık. Bizim sıkıntımız yok, aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Siz bunların oyunlarına bakmayın… Bunların hepsi gelip, geçici işlemlerdir. Türkiye ayakta mı ona bakın… Milletimiz yabancı dergilerin kapaklarına teslim olmayacağını defalarca söylemiştir. 14 Mayıs’ta istikrar sürsün diyenlere teşekkür ediyorum. Bunu 28 Mayıs’a taşımamız gerekiyor.

Yasama ile yürütmenin uyum içerisinde çalışması ve hizmetlerde aksaklık yaşanmaması çok önemli… Türkiye eskiden devlet organları arasındaki çekişmelerden çok çekti. Başbakan’ın önüne fırlatılan Anayasa kitapçığını atanlardan çok çekti. Gencimiz iş bulamadı, esnaf siftah yapamadı, turizmcimiz turist yolu gözledi. Milletimizin tüm fertleri sıkıntı çekti. Bunları yaşadık mı? Yaşadık… Son 20 yılda biz bunu tersine çevirdik. Vesayet güçlerinin milletin iradesini gasbetmesine izin vermedik.

Her organın kendi yetki alanı içerisinde kalmasını sağlayarak ülkemizin siyasi istikrarsızlığa sürüklenmesine yol vermedik. Siz bize sahip çıktınız, biz de sizin hakkınızı koruduk. Siz bize destek verdiniz, biz de her yerde diklenmeden dik durduk. Sandıkları boş bırakmıyoruz… Önümüzde 4 gün var. Pazar günü için oy verme dışında oy verme dışında hiçbir plan yapmayacağız. Sabah erken sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, irademizi göstereceğiz.

Rehavete kapılmak yok, zafer sarhoşluğuna kapılmak yok. Olmazsa olmaz sandık… Sandıkta da Allah’ın izniyle zafere yürüyeceğiz. 28 Mayıs’ta CHP’nin Genel Başkanı bizim rakibimiz değildir. Rabbim dayanışmamızı, muhabbetimizi daim eylesin. Gerek Ankara gerek Türkiye olarak 14 Mayıs’ta demokrasi adına başarılı bir sınav verdik. Muhalefete rağmen hiçbir insanımızın burnu bile kanamadı. Millet tercihini sandığa yansıttı. Yıllarca bize demokrasi nutukları atan Avrupa’yı bile kıskandıran rekor bir oranla Türk milleti iradesini gösterdi.

İstanbul ve Ankara belediye başkanları ne açıklamalar yaptı? Şimdi bunların tamamını pazar günü sandığa gömmeye hazır mıyız? Bölücüler ve FETÖ’cülerle yol yürünmeyeceğini gösterdik. Daha sandıklar açılmadan CHP Genel Başkanı’nı Cumhurbaşkanı ilan ettiler. Şimdi çıkmışlar utanmadan ‘Kandırdıysak CHP’lileri kandırdık’ diyorlar. Biz bize oy vermese de CHP’li vatandaşlarımıza böyle davranılmasını kabul etmiyoruz.

Bay Bay Kemal, senin o teröristlerden ne farkın var? Sen kalkıp da ‘istemiyorum’ diyemiyorsun. Öbürü ‘it sürüleri’ diyor. Bu da HDP’li… Hani neredesin Bay Bay Kemal? Bir şey söylemiyorsun. PKK’nın kurulduğu köye gidip, video çektiler. Şimdi bize ahlak dersi vermeye çalışıyorlar. Bay Bay Kemal sen ne zaman milliyetçi oldun? Bunlarda her numara var. Bunların milliyetçilikleri de maske… Kimseyi kandıramazsınız. 28 Mayıs bunun için bir fırsattır.

Seçimin muhalefette de bir değişime vesile olacağını düşünüyorum. 21 yıldır kimseyi ayrıştırmadık, kimseyi karıştırmadık, yasakları kaldırdık, hiç kimsenin mezhebi ile ilgilenmedik. Herkesi kucaklamanın gayreti içerisinde olduk. İnsanımızın karşısına hep eserle çıktık. Karnemizi gösterip, yeni dönem için milletimizin desteğini talep ettik. Ekonomiden, enflasyona, eğitimden, sağlığa her konuda hedeflerimizi paylaştık.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın