Sinan Oğan Başkan Erdoğan’ı niçin desteklediğini madde madde açıkladı

İkinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan, görüşmeler sonucu üzerinde anlaşılan konuları maddeler halinde sıraladı.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıktan ikinci tur mesajı çıktı. İlk turda yer alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, yüzde 5,17 oy oranında oy aldı.  Oyların yüzde 5’ini alan Oğan, ikinci tur için herkesin kapısını çaldığı bir isim oldu.  Oğan ile görüşmek için ilk arayan Kemal Kılıçdaroğlu olurken, araya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan girdi.

İkinci turda Milliyetçi tutumlarıyla gündeme gelen Oğan’ın adaylardan kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Oğan, seçime 6 gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklediğini açıkladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararını ise maddeler halinde sıraladı.

Oğan maddeleri şu şekilde ifade etti:

Müzakereler; aşağıdaki ilkeler çerçevesinde neticelendirmiştir.

  •  Her türlü terör örgütüne karşı kararlı ve istikrarlı mücadele devam edecek.
  • Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde bir takvim mevcuttur ve bu takvim en kısa zamanda işlemeye başlayacaktır. Ülkemizdeki sığınmacıların kendi ülkelerine gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır.
  • Sınırlarımızdan kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler en üst düzeye çıkarılacaktır.
  • Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği ve Madde 66’da yer alan Türklüğün Anayasa’dan çıkarılma girişiminin karşısında ortak anlayış birliğinin mevcudiyeti görülmüştür.
  • Türk Devletleri Teşkilatı’nın her alanda güçlendirilmesi sağlanacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya, Türkiye’de tatil için 10 lokasyon önerdi

Alman turistlere önerilen rotalar arasında Ölüdeniz, Kaputaş, Manavgat gibi destinasyonlar yer alıyor. Kullanıcılara otel ve …

Bir yanıt yazın