Ağıralioğlu: İktidarı değiştiremiyorsak, iktidara oy verip muhalefeti değiştirelim

Eski İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu, muhalif seçmende, “Muhalefete oy verip iktidarı gönderemiyorsak, iktidara oy verip bu beceriksiz muhalefeti gönderelim.” algısının oluştuğunu söyledi.
14 Mayıs’ta yapılan seçim ile birlikte ilk tur, yüzde 49.5’lik oy oranıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğüyle tamamlandı.  Sandıklardan hiçbir adaya yüzde 50+1’lik oy çıkmadığı için seçim 2. tura gitti. Muhalefette ise açık yenilginin ardından tartışmalar sürüyor. Muhalif seçmende de hayal kırıklığı söz konusu.

“Muhalif seçmende ‘İktidarı değiştiremiyorsak, muhalefeti değiştirelim’ duygusu oluştu”
CNN Türk’te konuşan Eski İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu, muhalif seçmende oy tercihinin değiştiğine dair açıklamalarda bulundu.  Ağıralioğlu şöyle konuştu: “Benim şöyle bir hissiyatım var. Bu kadar avantajlı şartlarda, iktidarın muhalefeti değiştirememesi, muhalif seçmende şöyle bir duygu oluşturabilir; ‘Biz bu kadar derdin, ekonomik sıkıntının, problemin arasında bu değişim umudumuzu bu muhalefetle yönetip iktidarı değiştiremiyorsak, acaba bu iktidara oy verip muhalefeti mi değiştirsek?’ duygusu oluştu. Yani ‘İktidara oy vereceğiz ve bu beceriksiz muhalefetten kurtulacağız.’ ”

“Muhalif seçmen, ‘Biz bunlara oy verdik iktidarı değiştirsinler diye bunlar hem değiştiremedi hem de utanmıyorlar’ diyor”
Ağıralioğlu ayrıca şunları söyledi: “Bu şartlarda iktidarı muhalefetin oylarıyla değiştirme imkanı değişimin umududur. Muhalefet açısından bu kadar güzel şartlar varken, değişimin değişimin yolu bu kadar kolayken, bunu beceremeyen ‘Beceriksiz muhalefet, iktidarı değiştiremiyorsa, bu beceriksiz muhalefetten iktidara destek olarak kurtulabiliriz’ duygusu var. ‘Biz bunlara oy verdik ikltidarı değiştirsinler diye bunlar hem değiştiremedi hem de utanmıyorlar.’ ‘O zaman biz bunlara oy verelim bunlardan kurtulalım’ duygusu oluştu şu anda.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın