Bu kadar mı? İnce’ye kaset şantajı ve kumpasında 3 kişiye tutuklama kararı!

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala sahte kaset şantajıyla adaylıktan çekilmek zorunda kalmıştı.. İnce hakkındaki sahte görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı.
Türkiye parlamento seçimlerini geride bıraktı.

Cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması nedeniyle, sonuçlar ikinci tura kaldı.

Şimdilerde seçim hazırlıkla bir kez daha hummalı şekilde yapılırken, 14 Mayıs öncesi yaşananların yankısı sürüyor.

Adaylıktan çekilmesi ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olması için baskı yapıldığı öne sürülen Memleket Partisi Muharrem İnce, geri adım atarak adaylıktan çekilmişti.

Bu geri adımın altından ise kaset şantajı ve kumpası çıktı.

İnce’ye yönelik gerçekleştirildiği öne sürülen “kumpas” üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Twitter üzerinden yayılan fotoğraflar incelenirken, konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Görüntüleri yayan 3 kişi tutuklandı
Yürütülen soruşturma kapsamında sahte montaj videoları paylaşan 3 kişi tutuklanırken, sahte dekont paylaşanlara adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Bu kapsamda Mehmet Galoğlu, Ozan Özgür Doğru ve Salim Faruk Kızılırmak isimli şüpheliler çıkardıkları mahkemede “Sahte montaj Porno videoları paylaşma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 kişiye ev hapsi
‘Ankara kuşu’ hesabını birlikte kullandığı değerlendirilen ve Oktay Yaşar’ı aracıyla görüntü saklayan Veli Koçak isimli şüpheliye ev hapsi kararı verildi.

Sahte dekont paylaşan 6 kişiye adli kontrol
Sahte dekont paylaşan Gülsün Ağacık, Kadir Arslan, Mustafa Cengiz Çakar, Tekin Aksu, Tülün Köksal ve Seyfullaf Tufan isimli şüphelilere ise adli kontrol kararı ve yurt dışı çıkış yasağı ile birlikte serbest bırakıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Suphiye Orancı’nın cezaevi arkadaşı tek tek itiraf etti

Duygu Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasının ardından anne Suphiye Orancı sessizliğini korurken o dönem …

Bir yanıt yazın