Başkan Erdoğan, İnce’nin çekilmesini yorumladı: Niye çekildi anlamak mümkün değil

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi üzerine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş, niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Ne oldu da çekildi, bilemiyorum” dedi.

14 Mayıs’ta sandık başına giderek Türkiye’nin kaderi belirlenecek.

Bir yandan mitingler sürerken diğer yandan da siyasette sular durulmuyor.

Son olarak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Ankara’da düzenlenen Mamak-Altındağ mitinginde konuya değindi.

“Niye çekildi anlamak mümkün değil”

“Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş, niye çekildi anlamak mümkün değil.” diyen Erdoğan, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

“Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi”

Cumhurbaşkanlığı yarışının devamıyla ilgili sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Ne oldu da çekildi, bilemiyorum.” dedi.

“Biz yola diğerleri ile devam ediyoruz”

Önemli olanın milletin vereceği karar olduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan, “Biz yola diğerleri ile devam ediyoruz. Önemli olan benim milletimin vereceği karar.” şeklinde konuştu.

“Ne oldu da çekildi, bilemiyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, “Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş, niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Ne oldu da çekildi, bilemiyorum. Biz yola diğerleri ile devam ediyoruz. Önemli olan benim milletimin vereceği karar.” dedi.

“Mitinge katılım 100 bin kişi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer açıklamaları şöyle:

“Mamak-Altındağ mitinginde katılım 100 bin kişi. Pazar günü inşallah balkon konuşmamızın hazırlığını yaptınız mı? Var mısınız? Sandıklar patlamalı. Altındağlı ve Mamaklı kardeşlerimin şu karşımda gördüğüm kararlılığı…

“Yalan ve iftira siyasetiyle koltuğunuzu koruyabilirsiniz ama milletimiz size fırsat vermez”

14 Mayıs Kemal’in Bay Bay Kemal olacağı gündür. Hayal ettiği Türkiye budur. Terör örgütlerinden tefecilerden kurtardığımız Türkiye’ye bunlar ne verebilir. Yalan ve iftira siyasetiyle koltuğunuzu koruyabilirsiniz ama milletimiz size fırsat vermez. Biz 15 Temmuz’da Atatürk Havalimanı’na indiğimizde savaş uçakları üzerimizden geçiyordu. Ama öldürmeyen Allah öldürmez. Dik durduk, dikleşmedik. Yola da böyle devam ettik.

“Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan haindir”

Kimdir bu Selo? Bu Selo Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan haindir. Ve 51 Kürt kardeşimizi öldüren bu Selo, şimdi Kılıçdaroğlu ve diğerleri bunu kurtarmak için can hıraş çalışıyorlar. Başaramayacaksınız. Allah’ın izniyle yine biz geliyoruz.

“AK Parti’ye LGBT sızamaz, MHP’ye sızamaz, Cumhur İttifakı’na sızamaz”

LGBT gibi sapkın adımlara mavi boncuk dağıtarak belki İstanbul’un belli semtlerinden alkış alabilirsin ama bu milletin evlatları bu ülkeyi sana teslim etmez. Bu CHP LGBT’ci mi, HDP LGBT’ci mi, İYİ Parti LGBT’ci mi, o yanlarındaki yavrular, onlar da aynen sessiz kalarak kabul ediyor mu? Fakat AK Parti’ye LGBT sızamaz, MHP’ye sızamaz, Cumhur İttifakı’na sızamaz. Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz.

“Biz ülkemizin ve milletimizin menfaatleri söz konusu olduğunda gerekirse dünyayı da yerle bir ederiz”

Birileri bizi seçim döneminde havayı biraz germekle suçluyor ama kalkıp da terör örgütünün bu ülkeyi nasıl germek istediğini hiç konuşmuyorlar. Teröristler neler yapıyor, bunu konuşmuyorlar. Biz ülkemizin ve milletimizin menfaatleri söz konusu olduğunda gerekirse dünyayı da yerle bir ederiz. Bizim tıpkı sevgimiz gibi öfkemiz de milletimiz içindir. Kendi adımıza kimseyle kavga etmeyiz. Milletimiz söz konusu olduğunda kimseyi gözümüz görmez.

“76 üniversite vardı, bu üniversite sayısını 208’e çıkardık”

Gençlerimiz nasıl bu kadar geniş hayal gücüne sahip oldular? sadece sosyal medya internet yeterli mi? Bizim gerçekleştirdiğimiz yatırım ve kalkınma hamlelerimiz bunu sağlıyor. 76 üniversite vardı, bu üniversite sayısını 208’e çıkardık. Ankara’da 2 tane dev şehir hastanemiz var. Her ikisinin oda sayısı da 4 bin küsür. Bay bay Kemal’in hastanelerinden de memnun musunuz? O hastanelerde ölenler rehin kalıyordu. Senin gidecek yerin yok bay bay Kemal. Bakalım nasıl hesap vereceksin. Türkiye genelinde 850 bin kapasiteli yurtlar yaptık, gençlerimizi asla arka bahçemiz olarak görmedik. Gençlerimizin bizden aldığı bayrağı daha ileri taşıyacaklarından emin olduk. Kendilerine Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa etme teklifinde bulunuyoruz.

“Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden herkesi kucaklıyoruz”

Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden herkesi kucaklıyoruz. Tüm isteklerinin başımızın üstünde yeri var. Tek bir şartımız var; ülkesine milletine değerlerine düşmanlık etmesin. Nice tuzakları, engelleri aştık. Zaman zaman sorunlar yaşasak da hızla bu sorunları çözerek yükselişe devam ediyoruz. Yıllardır yaptığımız yatırımların sonuçlarını almaya başladık. Savunma sanayindeki projelerimiz katlanarak büyüyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın