Erzurum’da ilk taşı atan FETÖ bağlantılı uzman çavuş gözaltına alındı

Süleyman Soylu, Erzurum’daki olaya ilişkin ilk taşı atan şahsın FETÖ bağlantılı bir uzman çavuş olduğunu duyurmuştu. bu gelişmenin ardından şahsın gözaltına alındığı açıklanırken sözleşmesi de feshedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da şehir merkezinde izinsiz gerçekleştirdiği miting sonrası ortalık karışmıştı.

İmamoğlu’nu protesto eden Erzurumlular ile mitinge katılanlar arasında arbede çıkmış, yaralananlar olmuştu.

Daha sonra meydana gelen olaylarla ilgili yapılan soruşturma çerçevesinde tespit edilen şahıslar gözaltına alındı.

Soylu açıkladı: 16 kişi gözaltına alındı

Yaşananların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı TVNET canlı yayınında konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, olaylara karıştığı belirtilen 21 kişiden 16’sının gözaltına alındığını bildirdi.

“Siyasetin kurallarına uymuyorlar”

İmamoğlu’nun kurallara uymadığını ifade eden Soylu, “Erzurum, İstanbul’u kaplamak için yapılan bir iş. Siyasetin ve seçimin kuralları var, bu kurallara uymayanlar var.” diye konuştu.

Provokasyonu Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı söyleyen Soylu, miting esnaf buluşması adı altında yapıldığının altını çizdi.

Provokasyonda FETÖ detayının altını çizdi

İmamoğlu’nun devletin gücünden haberdar olmadığını da söyleyen Soylu, çıkan olaylarla ilgili FETÖ iltisaklı bir kişiye dikkat çekti.

“Kafamızı karıştıran sadece bir kişi var, FETÖ’yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı”

Bakan Soylu, “Orada kafamızı karıştıran sadece bir kişi var. Bir uzman çavuş. FETÖ’yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş.” dedi.

Süleyman Soylu’nun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Miting yapılması gereken yerde yapmazsan oraya provokasyon yapmaya da gelirler. Provokasyonu Ekrem İmamoğlu yaptı. Bugün orada provokasyonları yapanları bulmak da bizim görevimiz. Tespit edilen 21 kişiden 16’sı gözaltına alındı. Bu şekilde bir hır çıkarmaya çalışıyorlar ama Ekrem İmamoğlu devletin gücünü bilmiyor. Planlanan bir olay var mı? Aniden gelişmiş olay mı? Siyaset buna teşnedir. Muhtarlık seçimlerinde bile ani olaylar çıkabilir. Orada bir tek ilk taşı atan kişi kafamızı karıştırıyor. Bir uzman çavuş. FETÖ’yle daha önce irtibatlı ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş.”

Porovokatör uzman çavuş gözaltına alındı: Sözleşmesi feshedildi

Öte yandan Erzurum’daki olaya ilişkin FETÖ bağlantısı ortaya çıkan uzman çavuşla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Milli Savunma Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, Ekrem İmamoğlu’na ve Erzurum halkına yönelik taşlı saldırıya karışan Piyade Uzman Çavuş Akif Keleş’in gözaltına alındığı bildirildi.

Uzman çavuş hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisinin de paylaşıldığı açıklamada Keleş’in sözleşmesinin feshedildiği açıklandı.

Süleyman Soylu: Erzurum'da ilk taşı atan FETÖ bağlantılı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın