Başkan Erdoğan, Adana’da resmi rakamlara göre 80 bin kişiye hitap etti

14 Mayıs seçimleri kapsamında miting çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün depremden etkilenen Adana’ya müjdeyle gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki lise öğrencilerine üniversitelerde özel kontenjan ayrılacağını açıkladı.

Türkiye’de coşkulu bir atmosfer hakim.  Tarihin en önemli seçimlerine hazırlanan vatandaşlar, büyük bir heyecan yaşıyor.  Bu kapsamda Cumhurbaşkanı adayları dört bir yanda mitingler düzenliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bugünkü durağı Aydın’ın ardından Adana oldu.

“Resmi rakama göre 80 bin kişi var”

Deprem bölgesindeki vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, “Biz Adana’yı çok seviyoruz. 14 Mayıs günü hele hele beraber balkon konuşmasını yapmaya var mıyız? Durmak yok. Adanalı merttir Reis’ini üzmez. Bu millet akıllıdır malum kişileri başa getirmez. Adana’da şu anda resmi rakama göre 80 bin kişi var.” ifadelerini kullandı.

Depremzede öğrencilere ek kontenjan

Ardından gençlere müjde veren Cumhurbaşkanı:

Deprem bölgesindeki lise öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz, ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için 1’er kişilik yer tesis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimiz, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında üniversiteye yerleşecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın