Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı vaadine Haluk Bayraktar’dan tepki

Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı videoyla seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete vereceğini duyurmasına Haluk Bayraktar’dan cevap geldi. “Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş” diyen Bayraktar’ın sözlerine Kılıçdaroğlu cephesinden karşılık verildi.

Türkiye’nin savunma sanayii alanında en üst lige çıkmasında en büyük pay sahiplerinden biri Baykar Teknoloji oldu. Baykar tarafından üretilen İHA, SİHA, Akıncı ve Bayraktar KIZILELMA, Türkiye’yi göklerde egemen güç haline getirdi.

Hal böyle olunca diğer ülkeler de Türkiye’nin kapısını çaldı.  30’dan fazla ülkeye ihraç edilen insansız hava araçları, hem Dağlık Karabağ’da hem de Ukrayna-Rusya savaşında dengeleri değiştirdi.  Hatta öyle ki Ukrayna’da Baykar adına şarkı yapıldı, Azerbaycan tarafından onur madalyası verildi.

Türkiye’nin savunma sanayiinde etkin bir ülke olmasını istemeyen ülkelerin çeşitli ambargoları bir bir aşılsa da, muhalefet cephesinde durum biraz farklı.  Ali Babacan’ın göreve gelmeleri durumunda Baykar’a yönelik ‘dokunacağız’ tehdidinin ardından dün dikkat çeken bir atışma yaşandı.

Atatürk Havalimanı’yla ilgili bir video paylaştı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ‘Atatürk Havalimanı’ başlıklı bir video paylaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’nın havacılık ve uzay üssü haline getireceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, projeyi ABD’de faaliyet gösteren Türk şirketin yapacağını açıklamasının ardından sözlerini şöyle sürdürdü: “Merhaba sevgili halkım. Bugün izninizle gençlere seslenmek istiyorum. Hayatımın en büyük projelerinden birini bugün gençlere açıklayacağım. Hepimizin kalbinde derin yara bırakmış bir meselem var. İçinizi ferahlatacak bir müjde için karşınızdayım.

Konu; Atatürk Havalimanı. Bu havalimanını birçoğumuz; yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde kullandığımız, sevdiklerimize veda ettiğimiz ya da onları karşıladığımız anılarla dolu bir yer olarak hatırlarız. Oysa Atatürk Havalimanı, daha önceki adıyla Yeşilköy Meydanı Türk havacılık tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Yeşilköy’ün kökleri 1912’de kurulan Tayyare Mektebi’ne dayanır.

Türk havacılığının öncüleri ve Kurtuluş Savaşı Kahramanları; Vecihi Hürkuş’lar, Ahmet Ali Çelikten’ler, Mehmet Fazıl Bey’ler ve daha niceleri hep Yeşilköy Tayyare Mektebi’nde yetişmiştir. Şimdi adını propaganda için kullandıkları o insanların yetiştikleri okulu yok ettiler.

Türk havacılığının ve vatanımızın savunmasındaki en temel unsurlardan olan Hava Kuvvetlerimizin doğduğu ve büyüdüğü yerdir Yeşilköy. Densizler, öyle bir yerin pistlerini kırdı. Diğer pistleri de kendileri için özel havalimanı olarak kullanıyorlar. Ne ala memleket değil mi? Halkı kov, kendin için havalimanını gasbet”

“Atatürk Havalimanı’nı, ‘Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi’ haline getireceğiz”

Konuşmasının devamında Atatürk Havalimanı hakkındaki projelerinden bahseden Kılıçdaroğlu, “Şimdi bu üzücü tabloyu temelden değiştirecek müjdeye gelelim. Sürekli düşünürüm; Atatürk yaşasaydı, oranın ne olmasını isterdi? Atatürk’ün havacılık vizyonu nasıl olurdu? Atatürk hep öngörülüydü. Atatürk vizyonerdi. Türk Milleti için hep daha iyisini, daha ilerisini isterdi.

Bugün Atatürk yaşasaydı, havacılıktan anladığı sadece uçak mı olurdu? Tabii ki hayır. O geleceğin yüzyılına hazırlık yapardı. Elon Musk’ın kendi başına uzayı kolonize etmesine gönlü el vermezdi. Biz de onun vizyonu doğrultusunda, tam da bunu yapacağız.

İktidara geldikten hemen sonra Atatürk Havalimanı’nı, ‘Havacılık ve Uzay Çalışmaları Merkezi’ haline getireceğiz. Bize istikbalin göklerde olduğunu öğreten Atamızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak. Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru. Sorulması gereken bir soru.

Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için; başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki Sierra Nevada Şirketi’nin (SNC) sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le yapacağız. Lütfen gençler, gidin ‘Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var, görün. Uzay meraklıları bilir.

Özmen Ailesi’nin yönetimindeki SNC, NASA’nın en önemli projelerinde kritik ürünler ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri’nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir. Amerikalılar bizim evlatlarımızdan, bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyor. Kendileriyle konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Biz kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Bu pistlerde bunları yapacağız” dedi.

“Devlet projesi olacak”

Kılıçdaroğlu ayrıca şunları söyledi: “Bir hayalim daha var. SNC uzayda habitatlar kuruyor. Bu habitatlarda araştırmalar yapılıyor. Mesela kanser çalışmaları uzayda yürütülüyor. Hayalim; Canan Dağdeviren’le, Eren Özmen’in birlikte bu konuda Türkiye için çalışmalarıdır.

Canan Dağdeviren’le MIT Üniversitesi’nde tanıştım ve konuştum. Onu da mutlaka ‘Google’da aratın. Onu da göreceksiniz. Onu da tanıyacaksınız. Büyük şeyler yapacağız. Çok büyük ve güzel şeyler yapacağız sevgili halkım. Bu şampiyonlar ligi Türkiye için çalışacak. Bunu da Atatürk’ün sizlere emanet ettiği bu vatanda sizler için yapacağız. Genç arkadaşlarım unutmayın, sizler için yapacağız.

Bu hamleyle; yurt dışına giden beyinleri ülkemizde tutacağımız gibi, tersine beyin göçünün kıvılcımını da başlatmış olacağız. İlginç bir bilgi daha vererek bitireyim. SNC’nin geliştirmekte olduğu en kritik ürünlerden olan ‘Dream Chaser Uzay Mekiği’ 2015’te ‘Marslı’ filminde kullanılmıştı.

Türkiye’nin kendi ‘Dream Chaser’ları da olacak. Ha şunu da söyleyeyim. Bunlar devlet projesi olacak. Bay Kemal asla bunları parti propagandasına dönüştürmeyecek. Bizim iktidarımızda; devlet, devlet olacak, parti de parti. Herkes yerini bilecek. Sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum sevgili genç arkadaşlarım.”

“Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş”

Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı ile ilgili sözlerinin ardından Baykar Holding CEO’su Haluk Bayraktar’dan bir cevap geldi. Bayraktar, “Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı açıklamasına Haluk Bayraktar'dan tepki

Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Siz ailece bizim için çok değerlisiniz

Bayraktar’ın sözlerine ise bu kez de Kılıçdaroğlu tarafından cevap verildi.

Haluk Bayraktar’ın açıklamalarına Twitter’dan yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı açıklamasına Haluk Bayraktar'dan tepki
Haluk Bayraktar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki:
Haluk Bayraktar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki:
Haluk Bayraktar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki:
Haluk Bayraktar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki:

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli: DEM’in kapatılması vatana ve millete namus borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Devlet Bahçeli, sert ifadeler kullanarak …

Bir yanıt yazın