7,7 ve 7,6’lık depremler Suriye’yi de yıktı

Türkiye merkezli büyük depremler Suriye’yi de yıktı. Esad rejimi ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde toplam 3 bin 553 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 276 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17’de 7,7 öğlen ise 7,6 büyüklüğünde depremler olurken, Gaziantep’te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Depremler Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan’da hissedildi ve yıkıma yol açtı.

LÜBNAN: CAN KAYBI YOK

Lübnan İçişleri Bakanı Besam Mevlevi, Kahramanmaraş merkezli ve bölge ülkelerinde de hissedilen depremden dolayı ülkede herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirtti. Mevlevi, sadece birkaç binada çatlakların oluştuğunu kaydetti.

SURİYE’DE TOPLAM 3 BİN 553 ÖLÜ VAR

Depremler; Suriye’nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi. Deprem nedeniyle söz konusu illerde büyük yıkımlar meydana geldi.

Esad rejiminin kontrolü altındaki Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus illerinde 1387 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 326 kişi yaralandı.

Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Suriye’nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatı bölgelerinde en az 2 bin 166 kişi can verdi, 2 bin 950’den fazla kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Suriyeli muhalif güçler, kontrolleri altındaki deprem bölgelerinde yas ilan ederek, eğitime 11 Şubat’a kadar ara verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın