Köşeye sıkışan Rusya, Herson’dan çekiliyor!…

Putin Herson’un bir bölümünden askerleri çekme kararı aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Herson şehrindeki savunma hattının Dnipro Nehri’nin sol yakasına çekileceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın Ukrayna’daki birliklerinin komutanı Sergey Surovkin ile Ukrayna’da sürdürülen özel askeri operasyondaki gelişmelere ilişkin toplantı düzenledi.

Şoygu, Dinyeper Nehri’nin sınırının korunması adına Rusya güçlerinin Herson kentinden çekilmesi teklifini kabul etti. Şoygu’nun Surovkin ile televizyonlardan canlı yayınlanan toplantıda verdiği emir, Rus güçlerinin Herson kentinden Dinyeper Nehri’nin doğu kıyısına çekileceği anlamına geliyor.

SUROVKİN: HERSON’DAN ŞİMDİYE DEK 115 BİN SİVİL TAHLİYE EDİLDİ

Ukrayna’daki Rus güçlerinin komutanı Surovkin daha önce, Herson kenti ile yakınındaki yerleşim yerlerine gereken tedarikin, Ukrayna birliklerinin ikmal hatları ile yerleşim yerlerine sürekli bombardıman düzenliyor olması nedeniyle tamamıyla yapılamadığını kaydetti.

Surovkin, Rusya birliklerinin, Ukrayna güçlerinin Herson’a düzenledikleri saldırılara başarılı bir biçimde direndiklerini, ancak bununla beraber buradaki sivil nüfusun sürekli tehlike altında bulunduğunu da belirtti. Rus komutan, Herson’dan şimdiye dek 115 bin sivilin güvenli yerlere tahliye edildiklerini de söyledi.

Surovkin ayrıca, Ukrayna güçlerinin Kahovka Barajı’na düzenledikleri saldırılar nedeniyle Herson’un ve burada yaşayanların sular altında kalması tehlikesinin de, Herson kentinden çekilme teklifinde bulunmasında etkili olduğunu ekledi.

ŞOYGU: KOMUTAN DÜZEYİNDEKİ YETKİLİLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ ASKERLER İLE SİVİLLERİN HAYATLARINI KORUMAK

Surovkin bunun yanında, Ukrayna birliklerinin Kahovka Barajı’na daha güçlü bir saldırı düzenlemeleri hâlinde, bunun, Dinyeper’in sağ kıyısında konuşlu Rus güçlerinin tamamı için de bir tehdit oluşacağını kaydetti. Bu nedenle de Herson’daki savunma hattını Dinyeper’ın sol kıyısına çekmenin sivillerin ve Rus askerlerin güvenliği açısından iyi bir karar olacağını belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu da bunun üstüne, “Varmış olduğunuz sonuçlara ve tekliflerinize katılıyorum” dedi ve ‘komutan düzeyindeki yetkililerin en önemli görevinin askerler ile sivillerin hayatlarının tehlikeden korunması olduğunu’ ifade etti.

SUROVKİN: ÇOK GÜÇ BİR KARAR OLDUĞUNU BİLİYORUM

Surovkin, Şoygu ile toplantısı sırasında ayrıca, Rus birliklerinin Herson kentinden çekilmesi kararına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Bunun çok güç bir karar olduğunu biliyorum ancak bu kararı vererek en önemli şeyi sağlamış olacağız.

Askerlerimizin hayatı ve birliklerimizin savaşma kapasitesini korumuş olacağız. Söz konusu savaşma kapasitesini nehrin (Dinyeper) sağ kıyısındaki sınırlı bir bölgede tutmanın bir manası bulunmuyor.”

Rus komutan, Rus güçlerinin Dinyeper’in sağ yakasından en yakın zamanda çekileceklerini de sözlerine ekledi. Herson kenti, Dinyeper Nehri’nin sağ kıyısında bulunuyor.

“UKRAYNA İLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA RUSYA’NIN HERSON’DAKİ KAYIPLARI 7-8 KAT DAHA AZ”

Bununla beraber Surovkin, Ukrayna güçlerinin ağustos ayında karşı saldırı başlatmalarından beri Herson’da 9 bin 500 askerlerini ve 200 tanklarını kaybettiklerini de paylaştı. Rus komutan, ‘Ukrayna ordusu ile karşılaştırıldığında Rusya güçlerinin Herson’daki kayıplarının 7-8 kat daha az olduğunu’ kaydetti.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın