“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” diyen sendikacı tutuklandı!

Katıldığı canlı yayında tepki çeken ifadeler kullanarak “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” diyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Habertürk ekranlarında yayınlanan Afşin Yurdakul’un sunduğu ‘HT 360’ programında tepki çeken ifadeler kullandı.

Programa yorumcu olarak katılan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Türk toplumunu ve AK Parti seçmenini aşağılayan cümleler kurdu.

Ekmek tüketen toplumlar hakkında konuşan Kolivar, “Ben ekmeği temel gıda maddesi saymıyorum. Ekmek aptal toplumların gıda maddesidir.” ifadelerini kullanınca programın sunucusu Afşin Yurdakul müdahale etti.

“Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor”

Türk toplumu ekmek tükettiği için AK Parti’nin uzun süredir hükümette olduğunu belirten Kolivar, “Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezber konuşmuyorum. Türkiye’de kişi başı ekmek tüketimi 210kg, İsveç, Norveç Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50kg. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 senedir başında yöneticiler duruyor.” dedi.

Kolivar, sarf ettiği ifadeler üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde dün evinde gözaltına alındıktan sonra sabah adliyeye sevk edildi.

 

Tutuklandı

Kolivar, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, tutuklandı.

“İfadelerim yanlış anlaşıldı, ekmeğin sağlığa zararını anlatmak istedim”

Öte yandan Cihan Kolivar’ın emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Cihan Kolivar, “Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Ben ‘Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir’ derken ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim.

Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim” dedi.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın