İstihbarat boş durmuyor! El Bab’da eylem hazırlığındaki 4’ü yönetici 9 DEAŞ’lı yakalandı

İçişleri Bakanlığı, El Bab bölgesinde eylem hazırlığında olan, 4’ü sözde yönetici 9 teröristin yakalandığını duyurdu.

Ülke güvenliğini korumak adına başlatılan operasyonlarda her gün yeni bir başarıya imza atılıyor.

Suriye’nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlediği operasyonlarda 4’ü sözde yönetici 9 teröristi yakaladığı duyuruldu.

Eylem hazırlığında yakalandılar

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığının takip ve koordinasyonunda, Suriye Görev Gücü El Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarının istihbari çalışmaları sonucu, DEAŞ’ın Suriye’deki sözde eylem birimlerince örgüt mensuplarına canlı bomba, sabotaj, saldırı, el yapımı patlayıcı (EYP), suikast ve istihbarat eğitimi verildiği, teröristlerin yakın zamanda El Bab ve Türkiye’ye yönelik eylem arayışı içinde oldukları belirlendi.

9 teröristin kimliği tespit edildi

Bu kapsamda Suriye’nin El Bab bölgesinde dün icra edilen operasyonlarda örgütün suikast/infaz sorumlusu ve aynı zamanda Suriye/Şam/Maddava bölgesi sözde örgüt “Şer-i Emir”i “Abu Mushap” kod adlı teröristin yardımcısı ile 2 lojistik sorumlusu ve mali işler sorumlusunun da aralarında olduğu 9 terörist gözaltına alındı.

Teröristler tutuklandı

AA’nın haberine göre, sevk edildikleri yerel mahkemece tutuklanan teröristlerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın