Başkan Erdoğan Astana’da konuştu: Rusya-Ukrayna savaşında akan kan durdurulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 6. Zirvesi Genel Oturumu öncesi oturuma katılan liderler ile aile fotoğrafında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hareketli diplomasi trafiği devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 6. Zirvesi’ne katıldı.

Aile fotoğrafına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesi liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı. Karşılama ve fotoğraf çekiminin ardından liderler zirvenin yapılacağı salona beraber geçtiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı”nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmada “Küresel güvenlik mimarisinin daha adaletli, hakkaniyetli, temsil kabiliyeti yüksek yeni bir anlayışla şekillendirilmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca “Rusya-Ukrayna savaşında hedefimiz sahadaki zorluklara rağmen yakalanan ivmenin devam ettirilerek bir an önce akan kanın durmasını sağlamaktır” dedi.

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; Bugünkü Astana Zirvesi konferansın uluslararası teşkilata dönüştüğü zirve olarak tarihe geçecektir. Dünyada dengelerin değiştiği, pek çok alanda ciddi imtihanlarla karşılaştığımız bir dönemden geçiyoruz.

İslam ve yabancı düşmanlığı gibi tehditler de buna ekleniyor. Dünya nüfusunun kahir ekseriyetini görmezden gelen bir avuç azınlığın mutluluğunu önemseyen yapı daha adaletli, hakkaniyetli yeni bir anlayışla şekillendirilmeli.

‘ÇÖZÜMLERİMİZİ DE BİRLİKTE ARAMALI VE BULMALIYIZ’

Dünyanın neresinde olursak olalım, büyük insanlık ailesinin bir parçası olarak hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz. Salgın bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmıştır. Sorunlarımız nasıl ortak ise çözümlerimizi de birlikte aramalı ve bulmalıyız.

‘AFGANİSTAN’A DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ’

Öte yandan terör örgütlerine yardım eden, propaganda ve eleman devşirme faaliyetlerine katılan oluşumların hiçbir ayrıma gidilmeksizin engellenmesi gerekiyor. Buna ilişkin eylem planı da bu açıdan önemli bir kazanım.

Kıymetli katılımcılar Afganistan’da insani barışın tesisi ve artan terör faaliyetlerinin önlenmesi büyük önem taşıyor. Desteğimizi sürdürmeliyiz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşında hedefimiz sahadaki zorluklara rağmen yakalanan ivmenin devam ettirilerek bir an önce akan kanın durmasını sağlamaktır. Adil bir barışın diplomasi yoluyla sağlanabileceğini hep söylüyorum. Savaşın etkilerinin giderilmesi için sarf ettiğimiz yoğun çabalar da tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.

Geçen ay gerçekleştirilen esir takası bu yönde kaydedilmiş somut bir başarıdır.

Modern ipek yolunun canlandırılmasını destekliyoruz. Sürdürülebilir enerji konusu tüm dünyada yişne gündemin üst sıralarına yerleşmiştir. Eşim Emine Erdoğan ile birlikte sayın Guterres tarafından eylül ayında imzalanan küresel atık yönetimi konusundaki niyet beyanı adeta bir yol haritası niteliği taşımaktadır.

Dönem başkanı Kazakistan’ın bu dönüşüm sürecine yönelik kararlı yaklaşımı nedeniyle teşekkür ediyorum. Zirvemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Erdoğan, Putin ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeler kapsamında önce Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekonet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Barzani Başkan Erdoğan’ı Erbil’de kırmızı halıda karşıladı!

Bağdat’taki resmi görüşmelerini tamamladıktan sonra Erbil’e geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani …

Bir yanıt yazın